Startpagina Bedrijven Plattegrond  Middelstum TV  Nieuwspagina  Agenda Fotopagina Tiplijn Colofon  Zoeken

 

Juryprijzen “Meroakelse lichtweek” uitgereikt

Donderdagavond werden de prijzen voor de mooiste drie straten en individuele versieringen uitgereikt. Om zeven uur vertrekken de in Middelstum inmiddels bekende Hendrik en Jantje van der Veen in de oldtimer van Jan en Ria Hoekstra voor hun tocht om de prijzen bekend te maken op de mooiste plekjes van Middelstum.

Als eerste wordt de familie Advokaat aan de Bosrand 9 bezocht. Zij lieten Middelstum de afgelopen dagen volgens de jury Meroakels griezelen en kregen daarvoor de eerste prijs bij de individuele versieringen.

Buurtschap Boerdam beeldde Meroakels mooi Boerdam in vier jaargetijden uit. Goed voor een derde prijs bij de straten. In de Korenlaan wordt op nummer 24 bij de familie Postma de tweede prijs individueel uitgereikt. Meroakels dapper om als enige in de straat mee te doen, aldus de jury. Het gezelschap trekt vervolgens naar de Berkenlaan om daar de tweede prijs bij de straten uit te reiken. De Meroakelse feesten daar waren voor de jury reden om de prijs toe te kennen. Een tweede prijs die, zo bleek later op de avond, wordt gedeeld met Westerwijtwerd.

De volgende tussenstop vindt plaats op het werkelijk schitterende Kerkpad. Met recht kan daar gesproken worden van het Meroakel van Middelstum. Naast een schitterende straat hier ook de nodige aktie. Alle reden om deze straat de eerste prijs toe te kennen, zo is de mening van de jury.

Op de Coendersweg 3 wordt de derde prijs in de individuele klasse toegekend aan de familie Bos. “Space, de Meroakels komen” is de reactie van de jury op de verlichte ruimtewezens. Als laatste zet de oldtimer koers richting Westerwijtwerd. Het in oosterse sferen uitgedoste Westerwijtwerd mag trots zijn op hetgeen hier is neergezet. Ook hier de gehele week een uitgebreid programma. Meroakels Westerwijtwerd op zijn best.

In het juryrapport lezen we onder andere het volgende: “De Meroakels mooie lichtweek is een lichtend voorbeeld van eensgezindheid, humor, creativiteit en vindingrijkheid. De lichtweek in Middelstum, Boerdam en Westerwijtwerd is een prachtig feest geworden dankzij de inzet en het enthousiasme van haar inwoners. Daarom is het eigenlijk ook niet eerlijk om prijzen voor het mooiste en opvallendste toe te kennen. Eigenlijk verdienen heel Middelstum, Boerdam en Westerwijtwerd het om de hoofdprijs te winnen.” Een mening die door het redactieteam van Middelstum-Info volledig wordt onderschreven.

Voor meer foto's van de prijsuitreiking klik HIER.

Middelstum TV volgde Hendrik en Jantje bij het uidelen van de prijzen. 

Bron: Team Middelstum-info (12 oktober 2012) Abe Kampen

Heeft U een bericht of tip voor onze website? KLIK HIER

Sitemap (overzichtpagina Middelstum-info)

 vorige pagina