Succesvolle Noorderrondritten op IJsbaan Middelstum.
Ruim 70 kinderen doen mee.

De laatste officiƫle Noorderrondrit werd gehouden op 8 januari 1997. Dat is dus al ruim 20 jaar geleden. Op de IJsbaan in Middelstum werden op vrijdag 2 maart de mini Noorderrondritten georganiseerd. Nog nooit in de geschiedenis van de ijsclubs werden er nog zo laat in het seizoen Noorderrondritten georganiseerd.

03032018 Mini Noorderrondrit 1

IJsmeester Klaas Loonstra (ijsmeester van de officiĆ«le Noorderrondritten) schoot om precies 14.00 uur 72 kinderen weg voor de mini Noorderrondrit. Een gigantisch aantal natuurlijk waarmee het bestuur van de ijsbaan erg blij was. De kinderen konden een uur lang schaatsen en bij iedere ronde werd er een streepje gezet op een stempelkaart. Het was geen gemakkelijke route. Ze moesten onder bruggen door en op een er moest gekluund worden.

03032018 Mini Noorderrondrit 2

De deelname was zoals gezegd groot en het aantal belangstellenden ook. Hier was het ijs niet op berekend en al snel moest de stempelpost worden verplaatst omdat er behoorlijk wat water op het ijs kwam te staan. Het mooie van deze middag was toch wel dat er 72 winnaars waren. Want of je nu 5 of 38 rondje had gemaakt: Er was voor iedereen naafloop een mooi diploma.

03032018 Mini Noorderrondrit 3

Onze fotograaf was aanwezig bij deze schaatsklassieker en maakte een FOTOVERSLAG.

Bron: Team Middelstum-info (3 maart 2018) foto toestel Jannes Klaassen