Boek 'Gemeente Middelstum in oorlogstijd'

Ties Groenewold en Marcel van Dijken slaan de handen inéén en gaan de geschiedenis rondom de tweede wereldoorlog in de voormalige gemeente Middelstum in boekvorm uitbrengen. Ties, 26 jaar oud is geboren in Groningen. Hij is eigenaar van het oorlogsmuseum in Middelstum en heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in de oorlogsdagen van de provincie Groningen. De Duitse verdedigingswerken in de provincie Groningen hebben tevens zijn aandacht.

16032018 Boek Oorlogstijd Middelstum

Marcel, 49 jaar oud is geboren in Middelstum en heeft zijn scoop gericht op de slag rond Ieper in WO1, D-Day en het Ardennenoffensief. Ook maakt hij deel uit van het comité dat belast is met het programma rondom de veteranen die een bijdrage hebben geleverd aan de bevrijding van Nederland.

"Gemeente Middelstum in oorlogstijd" gaat een boek worden over de aanloop naar de oorlog, de bezetting, het verzet, represailles en de periode na de capitulatie in mei 1945. Nog niet eerder gepubliceerde verslagen en foto's gaan een bijdrage leveren tot een waardevol document die onze geschiedenis zal waarborgen zodat wij niet vergeten.

Indien u verhalen, informatie, foto’s of documentatie heeft kunt u zich wenden tot het Oorlogsmuseum Middelstum via 06-27553967 of obmmiddelstum@outlook.com.

Bron & foto:Ties Groenewold (16 maart 2018)