Het Middelstumer bos Boerdam/ Fraamklap.

Elke herfst en voorjaar zijn een groep vrijwilligers een paar zaterdagen bezig om het bos te onderhouden. Dit stuk bos is van de gemeente. In 2009 kwam Landschapbeheer Groningen (LBG) met het project B(l)oeiende Bosranden. Voor het bos Boerdam/Fraamklap werd een plan gemaakt en dit is uitgevoerd.

 31032018 Bloeiende bosranden 1

Sindsdien is er nieuwe aanplant aangebracht , zaag en snoeiwerk verricht,takkenrillen aangelegd voor de beestjes , jonge knotwilgen gepoot, nestkastjes opgehangen, snipperpaden onderhouden enz. Er zijn twee picknick banken geplaatst, er is een visvlonder gekomen. Het oostelijk deel is wandel gebied, dit is onderdeel van het Middelstumer ommetje “Middelstum Rond”, de wandeling met de voetjes 6,6 km. , gerealiseerd in 2012. Het westelijk deel is voor de dieren, dat heeft ook een ander karakter.

31032018 Bloeiende bosranden 2

Beide kanten eindigen wel met knotwilgen. Dat waren eerst hoge wilgen.Het project B(l)oeiende bosranden is geëindigd, maar de werkgroep gaat door.De gemeente faciliteert wanneer dat nodig is en gereedschap voor de bosdagen kan de werkgroep elke herfst en voorjaar lenen van LBG. En altijd begint de groep vrijwilligers bij de fam. Huitsing met koffie en tussen de middag soep met broodjes. Dit wordt bekostigd door St. Dorpsbelangen waar de werkgroep onder resulteert. Deze week zijn er nieuwe snippers door het essen gedeelte aangebracht.

31032018 Bloeiende bosranden 3

Snippers zijn geleverd door de gemeente. Oproep aan de paarden liefhebbers niet over de snippers te rijden. Aan beide kanten van de snippers is ruimte genoeg en anders over het fietspad. Soms kom je verrassingen tegen waar je blij van wordt, ook als je de vogels hoort en ziet. Een andere keer denk je: tjonge jonge.

Ook zin om mee te doen? Meld je aan bij st. Dorpsbelangen. Bekijk het FOTOVERSLAG van deze werkzaamheden bij Boerdam/Fraamklap.

Bron & foto's: St Dorpsbelangen (31 maart 2018)