Mag de grootste partij niet meedoen?
Loppersum Vooruit toch weer aan de zijlijn?

Het huidige college van PvdA/GroenLinks, CDA en ChristenUnie moet tot de herindeling in 2021 doorgaan in Loppersum. Dat adviseert informateur Harald Bouman, wethouder namens Gemeentebelangen in Eemsmond. Loppersum Vooruit, verreweg de grootste partij tijdens de laatste verkiezingen zal dus waarschijnlijk weer op de “reservebank” terecht komen.

22032018 GRV 3

Geert Jan Reinders (fractievoorzitter Loppersum Vooruit) is niet blij met deze ontwikkeling: “We zijn verreweg de grootste partij geworden en toch ziet men ons niet zitten. Ik vind dit raar, er wordt ons een kans ontnomen”

22032018 GRV 10

Met 9 van de 13 beschikbare zetels is de huidige coalitie duidelijk in de meerderheid. Loppersum Vooruit en de VVD zijn de enige partijen die dan in de oppositie terecht komen.

22032018 GRV 8

Als Loppersum Vooruit op onderdelen ook nog gedoogpartner van het nieuwe college gaat worden zal er de laatste 2,5 jaar in het bestaan van de gemeente Loppersum weinig politiek vuurwerk ontstaan in de raadzaal in Loppersum. En of we hier nu blij mee moeten zijn? Binnenkort zal de definitieve samenstelling van de coalitie bekend worden gemaakt.

Bron: Team Middelstum-info (6 april 2018) foto toestel Archief