“Fanfare Concordia Middelstum 3e op kampioenschap”

Afgelopen zaterdag 14 april behaalde fanfareorkest Concordia uit Middelstum een fraaie derde prijs in de eerste divisie tijdens de Open Nederlandse Fanfarekampioenschapen (ONFK) in de Lawei in Drachten. De jury kende hun uitvoering van “Galea et Bellum” van Jan de Haan maar liefst 92 punten toe. Bovendien namen de Middelstumers onder leiding van dirigent Klaas van der Woude de prijs mee naar huis voor beste trompetsectie.

16042018 ConcordiaOnfk2018

Tijdens de jaarlijkse kampioenschappen strijden orkesten uit heel Nederland om de kampioenstitel. Voor elke divisie wordt een verplicht werk voorgeschreven dat door een driekoppige jury wordt beoordeeld. De eerste divisie mocht zijn tanden zetten in “Galea et Bellum” van Jan de Haan, een mooi klankverhaal over een oude legende over Schelte van Aysma uit het Friese Schettens.

De leden van de fanfare hebben zich gedurende vele weken voorbereid om hun maximale niveau te bereiken. Onder leiding van dirigent Klaas van der Woude en tweede dirigent Jan Werkman werd hard gerepeteerd op de vaste repetitieavond maar ook tijdens sectierepetities, extra repetities en een studieweekend. Daarnaast kon het publiek alvast kennismaken met het werk tijdens try-out-concerten in samenwerking met Nil Sine Labore uit Boerakker en Serene uit Baflo. Saillant detail: beide orkesten werden vrijdag kampioen in hun eigen divisie!
Ondanks de sterke competitie bleek het optreden van Concordia goed in de smaak te vallen bij juryleden Rob Goorhuis, Luuk Tuinstra, Alex Schillings.

De Middelstumers lieten de gedoodverfde winnaars achter zich en eindigden op een fraaie 3e plaats met 92 punten. Dirigent en leden zijn erg tevreden met dit resultaat, het biedt een goede basis om op door te groeien.

Bron & foto: Fanfare Concordia (16 april 2018)