Boekpresentatie Tiemen melkboer van het Hogeland.

Al ruim voor vier uur liep het Koetshuis van Ewsum gistermiddag vol met belangstellenden voor de boekpresentatie van Margriet van Dijken. Margriet schreef het boek na het overlijden van haar vader Tiemen (hij kwam 3 jaar geleden om bij een noodlottig ongeval voor zijn eigen woning) na de vele reacties/brieven die de familie na zijn overlijden kreeg.

29042018 Boekpresentatie 0

In het boek schrijft ze over haar vader en het leven op het Groninger platteland en de rol van de melkboer (SRV man) in die tijd. Tiemen was een graag geziene gast bij zijn klanten voor wie hij altijd een luisterend oor had. Dat Tiemen geliefd was bij veel inwoners van Middelstum en omgeving was ook te merken in de zaal van het koetshuis waar de verhalen over hem en de melkkar van vroeger volop los kwamen.

Door de ziekte van zijn vader Janske werd Tiemen al op jonge leeftijd kostwinner van het gezin van Dijken. Zijn vader Janske en moeder Stien runden een klein kruidenierswinkeltje aan de Heerestraat (de ouderen onder u zullen dit zeker nog wel weten). Janske ging daarnaast met zijn melkkar bij de deuren langs om zo de kost te verdienen.

29042018 Boekpresentatie 1

Het eerste exemplaar van het boek was voor Margriet haar moeder Betsie (zie foto hierboven). Hartverwarmend was dat het tweede exemplaar welke voor Margriet zelf was bedoeld door haar werd weggegeven aan Tiemen zijn moeder en Margriet haar oma Stien (zie foto hieronder).

29042018 Boekpresentatie 2

Onze fotograaf was aanwezig bij de boekpresentatie en maakte een FOTOVERSLAG.

29042018 Boekpresentatie 4

Het boek, Tiemen melkboer van het Hogeland uitgegeven door de Groninger uitgeverij Passage ligt vanaf maandag in de winkel. 

Bron: Team Middelstum-info (29 april 2018) foto toestel Janneke van der Laan