Middelstum blijft ondanks verlies vierdeklasser.

Zaterdagmiddag speelde de plaatselijke voetbaltrots haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2017-2018. Tegenstander was Westerlee uit Oost Groningen. Voor beide ploegen stond er nog wat op het spel voorafgaande aan deze ontmoeting. Middelstum en Westerlee waren beide nog niet veilig in de strijd voor het moeten spelen van de nacompetitie.

20052018 Middelstum Westerlee 1

De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd en nam het heft vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Pol in handen. De voorwaartsen in de ploeg van Raymond Scholtens creëerden zich een paar goede mogelijkheden in het eerste half uur van de wedstrijd. Het vizier stond jammer genoeg niet op scherp waardoor men al in het eerste bedrijf van de wedstrijd het verschil had kunnen en wellicht ook moeten maken. Westerlee kreeg gelijk bij hun eerste de beste aanval wel een beloning wat op dat moment tegen de veldverhoudingen in was, maar goed zo gaat het vaak in de sport. In de 30e minuut scoorden de bezoekers. Op aangeven van Arjen Plat was Hans Leenders er als de kippen bij en kon vrij voor doelman Jeroen Smit de bal tegen de touwen werken 0-1. Je zag de reactie en het ongeloof er bij de spelers van Middelstum vanaf druipen. Na deze tegengoal moest de thuisploeg zich herpakken wat voor de theepauze niet meer wou lukken. Met een kleine achterstand werden de kleedkamers opgezocht voor de rust.

20052018 Middelstum Westerlee 2

Gerard Bronsema scoort namens Middelstum de 1-1 tegen Westerlee.

Middelstum kwam na de theepauze opnieuw sterk uit de startblokken. Het spel van het eerste halfuur werd weer voortgezet door de blauwhemden. De kansen begonnen weer te komen en ook het geloof binnen de ploeg droop er binnen de lijnen weer vanaf. De bezoekers uit Westerlee werden steeds meer achteruit gedrukt en kwamen er maar sporadisch meer uit via de lange bal. In de 58e minuut kwam de terechte gelijkmaker op het scorebord te staan. Een mooi soloactie van Gerard Bronsema werd op fraaie wijze door hem zelf afgerond 1-1. Middelstum was na de gelijkmaker op zoek naar een voorsprong om het seizoen voor eigen publiek op mooie wijze af te kunnen ronden, maar vergat nog wel eens het verdedigende werk. Negen minuten na de gelijkmaker kregen de blauwhemden de volgende tik te incasseren. Uit een corner kopte Jan-Willem Evers de 1-2 binnen namens Westerlee. Deze tik was voor de “jonge” ploeg van Middelstum waarschijnlijk de genadeklap in de wedstrijd. Er werd wel volop gestreden voor een beter resultaat maar het zat er niet meer in voor de equipe van Scholtens. De wedstrijd was helemaal gespeeld toen in de 72e minuut Westerlee en penalty kreeg na het neerhalen van Arjen Plat door Allert Moeken. De strafschop werd feilloos achter Jeroen Smit tegen de touwen geschoten door Jan Derks Kloosterboer 1-3. In de resterende deel van de wedstrijd bleek Middelstum niet meer bij machte om de uitslag nog enigszins te doen kantelen.

20052018 Middelstum Westerlee 3

Ondanks de “pijnlijke” nederlaag was er gelukkig nog wel redenen voor lachende gezichten op het veld na afloop. De spelers van beide teams kunnen door het verlies van Corenos uit bij Poolster (4-0) ook volgend seizoen hun kunsten weer laten zien in de 4e klasse van het zaterdagvoetbal.

Middelstum speelt op de slotdag (zaterdag 26 mei) van dit seizoen haar laatste wedstrijd uit tegen GEO uit Garmerwolde.

Middelstum – Westerlee 1-3 (0-1): 0-1 Leenders (30); 1-1 Bronsema (58); 1-2 Evers (67); 1-3 Kloosterboer (72)

Bekijk het FOTOVERSLAG van deze wedstrijd.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (20 mei 2018) foto toestel Jaap van der Laan