Ik heb er zin in!
Maar hoop wel dat het morgen warmer is.

In de week dat Maarten van der Weijden heel Nederland ontroerde met zijn Elfstedentocht die hij bijna helemaal zwemmende aflegde doet onze dorpsgenoot Annegreet Westing 11 jaar) mee aan een andere zwemtocht. Beide tochten hebben een belangrijke overeenkomst: De strijd tegen kanker.

24082018 Annegreet 1

Annegreet doet zaterdag 25 augustus mee aan de Swim Challenge (5e editie) in Groningen. Samen een grote groep andere kinderen (maar ook volwassenen) gaat ze zwemmen door de grachten van Groningen. De start is om 18.00 uur vanaf de Oosterhaven. “Met de tocht hoop ik geld op te halen voor het UMCG kanker researchfonds” vertelt Annegreet ons. “Ik heb best al veel sponsoren, maar er kan best nog iets bij” (voor mensen die dit doel willen steunen: zie link in dit artikel)

24082018 Annegreet 2

Annegreet is geen gewone zwemster maar zij gaat als echte zeemeermin het water in. Tria Zwerver van het bedrijf: www.wordzeemeermin.nl  heeft haar enthousiast gemaakt voor deze bijzondere manier van zwemmen. “Ik zag op de Amerikaanse TV eens een reportage over zeemeerminnen” vertelt Tria ons. “Ik werd toen zo enthousiast en dacht: wat ze daar kunnen kan hier ook. Ik heb een aantal zeemeerminnen pakken uit Amerika over laten komen en ben toen begonnen met mijn bedrijfje: Word Zeemeermin. (Op de website van deze actieve en ondernemende dorpsgenoot is van alles te vinden over deze bijzondere activiteit)

Om iets meer over deze tocht te vertellen en het zwemmen als zeemeermin hebben we een afspraak bij het haventje gemaakt. De vader van Annegreet tilt haar uit de auto want lopen met een staart is ook voor een zeemeermin best ingewikkeld. Annegreet laat ons graag zien hoe een zwemmeermin er nu uitziet. Graag poseert ze dan ook samen met Tria voor de foto.

24082018 Annegreet 3

Als de fotograaf voor de grap vraagt of ze even in het Boterdiep wil springen doet ze dat spontaan. Zenuwachtig voor morgen is ze beslist niet. “Ik heb er zin in” roept ze vanuit het water. “Maar ik hoop wel dat het morgen warmer is”

24082018 Annegreet 4


Dit is de directe link naar de pagina waar men kan doneren. https://www.groningenswimchallenge.nl/city-swim/deelnemer/?z=221

Bekijk de FOTO'S welke onze fotograaf vanavond maakte bij het haventje.

Bron: Team Middelstum-info (24 augustus 2018) foto toestel Jannes Klaassen