Najaarsprogramma Culturele Raad 2018.

De Culturele Raad Middelstum heeft voor het najaar weer een prachtig gevarieerd programma samengesteld. Hieronder kunt u lezen wat er zoal op het programma staat dit najaar.

Logo Culturele Raad

 

Hilbert Geerling
Goochelaar/verhalenverteller
‘Voor altijd jong’

Iedereen die zich ook maar een klein beetje kind voelt, houdt van theater en van verhalen. Verhalen zorgen ervoor dat je op het puntje van je stoel gaat zitten, om je mee te laten voeren naar een andere wereld. Naar een wereld waarin alles kan! Hilbert heeft een kast vol van dat soort verhalen. Achter ieder deurtje en in ieder laatje zit een verhaal... én een goocheltruc! Dus kom 22 september naar de tent in het park, samen met je oma en opa. Dan worden jullie getrakteerd op een heerlijke goochelvoorstelling, vol verhalen over ontsnapte tijgers en strenge schooljuffen. Grappig, spannend en bomvol onbegrijpelijke goocheltrucs. Maar wel netjes natuurlijk, want daar houden opa’s en oma’s van.

Voor meer info: www.hilbert.nl en www.cultureleraad-middelstum.nl Reserveren: info@cultureleraad-middelstum.nl of telefoon 0595-551655.

Leeftijd: 4+ tot 100 jr
Datum: zaterdag 22 september
Tijd: - 19.00 uur –
Entree: € 6,- en t/m 12 jaar € 3,-
Locatie: Asingapark – Middelstum

 

The Fiddle Case
Ierse traditionele muziek

De Ierse band The Fiddle Case, afkomstig uit het westelijk gelegen County Clare, is een aansprekend voorbeeld van de springlevende traditionele Ierse muziekcultuur. Met respect voor de traditie speelt de band op eigentijdse wijze swingende tunes en sfeervolle songs. Omdat improviseren onderdeel is van de Ierse muziek kan het dak er tijdens een concert zomaar afgaan!
The Fiddle Case is Eoin O’ Neill, bouzouki; Jon O’ Connell, contrabas/ zang/ fiddler; Adam Shapiro en Kieran O’ Connell, zang/ gitaar/ bodhrán; Job Cornelissen, percussie en zang.

Voor meer info: zoek The Fiddle Case op Youtube en www.cultureleraad-middelstum.nl Reserveren: info@cultureleraad-middelstum.nl of telefoon 0595-551655.

Datum: zaterdag 13 oktober
Tijd: 20.15 uur
Locatie: “t Ol Schoultje – Huizinge
Entree: € 12,50

 

Haydn Jeugd Strijkorkest onderdeel van het Grieg strijkers festival

In het kader van het Grieg strijkers festival oktober 2018 verzorgt het Haydn Jeugd Strijkorkest, o.l.v. Jan-Ype Nota, in Middelstum als afsluiting van het driedaagse festival, een programma rondom de Noorse componist Edvard Grieg! U hoort naast werken van Grieg (o.a. de Holberg Suite) ook andere Scandinavische componisten als Wirèn (Serenade voor Strijkers) en Svendsen (Romance for Violin and Orchestra). Soliste bij dit laatste werk is de 18-jarige Loes Mevissen op viool.  Het bijna 30 jaar oude Haydn Jeugd Strijkorkest bestaat uit getalenteerde jonge strijkers in de leeftijd van 9 t/m 19 jaar. De programma’s van het orkest zijn altijd avontuurlijk, zowel voor de orkestleden als voor het publiek. Dit concert komt tot stand i.s.m. de Grieg-stichting Nederland.

Meer informatie over dit festival (12, 13 en 14 oktober) vindt u op www.griegstichting.nl Reserveren: info@cultureleraad-middelstum.nl of telefoon 0595-551655.

Datum: zondag 14 oktober
Tijd: 15:00 uur
Locatie: Hippolytuskerk - Middelstum
Entree: € 12,50 en t/m 18jr. - €10,00 (incl. drankje)

 

Fuse
Energieke topformatie speelt alles wat ze leuk vinden

Fuse zou je kunnen kennen als huisband van Podium Witteman, ze spelen alles van klassiek tot jazz; van fusion to folk. Sinds hun oprichting in 2012 hebben ze honderden optredens gehad, van rokerige clubs en serene kerken, tot festivalweides en concertgebouwen. De uren op het podium en experimenterend in hun repetitiehok zitten inmiddels in het DNA van Fuse gesleten. Het maakt de groep virtuoos, aanstekelijk op elkaar ingespeeld en overtuigend enthousiast over de muziek die ze je voorschotelen. Fuse neemt je in no-time mee in hun muzikale wereld waarvan je achteraf pas weet dat je er behoefte aan had. Het vonkt, het prikkelt en het schuurt bij de 6 vrienden met hun unieke eigen geluid. Muziek van: Maurice Ravel, Chris Thile, Bach, Nils Frahm e.a.

Voor meer info: www.fusemusic.nl en www.cultureleraad-middelstum.nl .Reserveren: info@cultureleraad-middelstum.nl of telefoon 0595-551655.

Datum: zaterdag 10 november
Tijd: 20.15 uur
Locatie: Hippolytuskerk - Middelstum
Entree: € 25,- en t/m 18 jr. € 20,-

 

Loek Peters speelt “Ma” toneelvoorstelling naar het boek Ma van Hugo Borst

Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait ‘meneer Alzheimer’ de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? De tragikomische solovoorstelling ‘Ma’ is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. De makers van ‘LEEF!’ brengen met ‘Ma’ een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon. Zijn dilemma’s, angsten én moederliefde worden vertolkt door Loek Peters.
Voor meer info: www.solostories.nl en www.cultureleraad-middelstum.nl
Pers: “’Ma’ is in al zijn intimiteit een juweel van een voorstelling” (Algemeen Dagblad), een menselijk verhaal dat iedereen raakt” (Theaterkrant)


Reserveren: info@cultureleraad-middelstum.nl of telefoon 0595-551655.

Datum: donderdag 22 november
Tijd: 20.15 uur
Locatie: Vita Nova - Middelstum
Entree: € 17,50 en t/m 18 jr € 12,50

Bron: Culturele Raad Middelstum (30 augustus 2018)