“Veur Altied” gigantisch succes - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

“Veur Altied” gigantisch succes

De theatervoorstelling “Veur Altied” die zaterdagavond tweemaal in de Hippolytuskerk werd opgevoerd werd een gigantisch succes. De voorstelling was tweemaal volledig uitverkocht. De voorstelling is gebaseerd op levensverhalen van en bij de kerk begraven dorpsgenoten en andere verhalen over de geschiedenis  van het dorp.
In Middelstum ging er veel aandacht naar de beroemde watergeus Barthold Entens, overtuigend gespeeld door Janco de Winter. Ook waren er veel verhalen uit de recentere geschiedenis. Zo kreeg “Marten Postdoef” de lachers op zijn hand toen hij even weer voor postbode speelde. (Marten de Vries, jarenlang de oud postbode van Middelstum)

Veur Altied wordt in acht Groningse en twee Friese kerken gespeeld.Ieder dorp heeft zijn eigen verhaal dat samen met dorpsgenoten en een scriptschrijver gemaakt wordt. Dorpsgenoten en amateur kunstenaars spelen gezamenlijk het verhaal.
In Middelstum werd dit een gigantisch succes. Hier zal nog lang over gepraat worden. Veur Altied is een productie van de stichting Pandeon en de stichting oude Groninger en Friese kerken.

Onze cameraman en fotograaf waren aanwezig om een reportage te maken.

Bron: Team MIddelstum-info (5 juni 2022) foto's Jannes Klaassen video-opnames Jacco Klaassen
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud