15 maart 2020: wielerwedstrijd ICW Middelstum - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

15 maart 2020: wielerwedstrijd ICW Middelstum

De traditie wordt in ere gehouden: ook dit jaar wordt halverwege maart de ICW Middelstum verreden. Een van de eerste koersen van het jaar voor amateurwielrenners in Noord-Nederland en een ijkpunt op de wielerkalender. En voor veel renners de eerste echte test die moet uitwijzen hoe ze uit de winter zijn gekomen. De wedstrijd vindt dit jaar plaats op 15 maart, even ten zuiden van Middelstum, met start/finish aan de Pompsterweg, ter hoogte van Robbe Interieurbouw. De organisatie is zoals elk jaar in handen van de wielervereniging Cycle Sport Groningen. 
Het weer is de grote onvoorspelbare factor, zo halverwege maart. Vorig jaar stond er een straffe windkracht 5 à 6 uit het westen, waardoor het op grote delen van het parcours ‘op de kant ging’. Van de ca. 150 gestarte renners had een groot gedeelte in de eerste ronde hierdoor al de slag gemist. Andere edities werden verreden in zowel zonnige lente-condities, als winterse koude. Wat er dit jaar op het menu staat, zal de tijd uitwijzen.

 
Maar wat voor weer het ook is, vast staat dat er op 15 maart weer een groot aantal renners aan de start zullen staan. Zij kunnen uw aanmoedigingen en applaus uiteraard goed gebruiken, dus kom gezellig langs aan de Pompsterweg! Er wordt gestart in drie categorieën (dames, heren sportklasse/nieuwelingen en heren amateurs/junioren) tussen 13:00 en 16:30 uur.  Meer informatie is te vinden op www.cyclesportgroningen.nl.

Bron: Cyclesport Groningen (20 februari 2020) foto uit ons archief
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud