Afsluiting Koperproject bij CBS Wicher Zitsema op gepaste afstand - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Afsluiting Koperproject bij CBS Wicher Zitsema op gepaste afstand

Afgelopen dinsdag was de afsluiting van het Koperproject ‘Muziek maken is cool’ op CBS Wicher Zitsema. Vier weken lang kregen de leerlingen van groep 5-6 van koperdocent Jan Werkman les op de bugel en cornet. Jan is als koperdocent van Stichting SMO verbonden aan Fanfare Concordia.

De protocollen rondom het weer volledig naar school gaan én de protocollen rondom het veilig kunnen blazen op een blaasinstrument waren vier weken geleden precies klaar, zodat groep 5-6 op een veilige en leuke manier muziek kon gaan maken.
Gistermiddag lieten de kinderen zien wat ze in 4 weken tijd hebben geleerd. ‘Aanzetten met de letter P’, 3 knopjes indrukken en nog lucht krijgen in de bugel of cornet. Een hele uitdaging, maar wat ging het goed! Door de coronaregels gaven de kinderen op het schoolplein hun concert en konden de ouders aan de overkant van de gracht luisteren naar de knappe prestatie van hun kinderen.

De koffers met instrumenten zijn nu eerst ingeleverd. Maar de eerste aanmeldingen voor nieuwe leerlingen komen naar aanleiding van dit project al binnen. Mocht je het ook leuk vinden om een bugel, cornet, trombone of bijvoorbeeld een saxofoon te leren bespelen? Dat kan! Na de zomervakantie kun je bij Fanfare Concordia 3 gratis proeflessen krijgen. Geef je nu op! Stuur een mail naar contact@concordia.nl of neem contact op met Alyke Zuidhof (leerlingcoördinator) via 06-44053170. Zij kan je alles vertellen over de muzieklessen.

Bron: Alyke Zuidhof Muziekvereniging Concordia (1 juli 2020) foto's Janneke van der Laan
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud