ANWB Streetwise bij basisschool cbs WicherZitsema. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

ANWB Streetwise bij basisschool cbs WicherZitsema.

Op 23 november komt ANWB Streetwise, een spannend verkeersprogramma bij basisschool cbs Wicher Zitsema in Middelstum. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. Cbs Wicher Zitsema vindt het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven en biedt de kinderen graag ANWB Streetwise aan.In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen:


- In Toet toet leren de kinderen van groep 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenen zij het veilig oversteken. Daarnaast wordt er geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.

- Tijdens Blik en klik leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal meer over veilig oversteken en het inschatten van verschillende verkeerssituaties. Het belang van het dragen van de gordel en het gebruik van een kinderzitje wordt benadrukt tijdens het meerijden in een spannende gele elektroauto.

- Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een elektrische ANWB lesauto en mogen zelf remmen. De auto is elektrisch om de kinderen bewust te maken van het feit dat je in het huidige verkeer niet alleen af kunt gaan op je gehoor. Ook het belang van het gebruik van de veiligheidsgordel en een stoelverhoger wordt in deze les besproken.

- Bij Trapvaardig oefenen de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein hun praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Een deel van het parcours rijden ze met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school. De les wordt in het leslokaal gestart met een theoretische inleiding. Daarin wordt o.a. aandacht besteed aan de gevaren van het gebruik van mobieltjes in het verkeer en het fietsen in groepen.

Bron: Cbs Wicher Zitsema (17 november 2020)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud