Bekeravontuur voorbij voor Middelstum! - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Bekeravontuur voorbij voor Middelstum!

Voor de plaatselijke voetbaltrots uit Middelstum is het bekeravontuur voor dit seizoen voorbij. De blauwhemden verloren gistermiddag hun 3e wedstrijd in de poule uit bij Corenos uit Roodeschool. Middelstum moest winnen om de knock-out te kunnen bereiken vanwege een slechter doelsaldo. Lang leek het duel op een gelijke stand af te stevenen maar vlak voor tijd kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong.

Voorafgaande aan het duel in Roodeschool was het al duidelijk dat Middelstum alleen bij winst door zou gaan in de beker. Beide ploegen kennen elkaar vrij goed door de vele duels die men onderling al heeft uitgevochten. Middelstum kwam in de beginfase van dit duel vrij snel op een 2-0 achterstand door treffers van Jordan Muller (6e minuut) en Lars Baar in de 12e minuut van de wedstrijd. De vooruitzichten waren niet al te best voor het bezoekende Middelstum dat gelukkig na een kwartier de aansluitingstreffer op het scorebord wist te krijgen door Xander Anema 2-1. Dat beide teams aan elkaar gewaagd waren was niet zo verrassend voor het publiek. 5 minuten voor de theepauze maakten de bezoekers uit Middelstum gelijk door een treffer van Dennis Verkerk 2-2. Dat Middelstum nog voor de rust op een 2-3 voorsprong kwam door een treffer van Mateo Milkovic was voor de ploeg van Frank Konneman mooi meegenomen. Met deze stand zouden de blauwhemden door zijn in de beker.

Na de theepauze ging de strijd lange tijd gelijk op tot aan de 69e minuut. Door een treffer van Joran Knot kwam Corenos langszij 3-3. Met de wetenschap dat je aan een gelijkspel niet voldoende hebt werd alles in het werk gesteld door het bezoekende Middelstum om alsnog de winst binnen te slepen. Net als je denkt dat het misschien dan toch nog gaat lukken scoort de thuisploeg 7 minuten voor tijd door opnieuw een treffer van Jordan Muller de 4-3. Op dat moment werd wel duidelijk dat het er niet meer van zou komen en de gastheren de volgende bekerronde zou gaan bereiken.

Middelstum kan zich nu volop gaan richten op de competitie die komende zaterdag van start gaat. In de eerste wedstrijd van dit seizoen spelen de blauwhemden thuis tegen FC LEO uit Leens dat net als Middelstum uitgeschakeld is voor de beker. De wedstrijd in Middelstum begint zaterdag om 14.30 uur op het sportpark aan de Coendersweg.

Corenos Middelstum 4-3 (2-3): 1-0 Muller (6); 2-0 Baar (12); 2-1 Anema (15); 2-2 Verkerk (40); 2-3 Milkovic (45); 3-3 Knot (69); 4-3 Muller (83)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (13 september 2020)