Bespeling Hemony carillon op wezenzondag! - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Bespeling Hemony carillon op wezenzondag!

Zondag (24 mei red) is er een bespeling op het Hemony carillon van de Hippolytuskerk in Middelstum van 14.00 tot 15.00 uur door Henk Veldman, beiaardier van Middelstum en Raalte.
 


Op deze zogeheten ‘wezenzondag’, de zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren, wordt in de kerkelijke traditie uiting gegeven aan het gevoel van verlaten zijn. De Geest, die het hart verblijd, die adem geeft, is nog niet uitgestort. Hierbij aansluitend hoort u liedjes over verlangen, over weerzien, over het gevoel verlaten te zijn. Maar ook een paar Meiliedjes die de vreugde van de maand bezingen.

Van Bach via Brahms, Bartholdy, Bacharach naar Borsato, een programma met veel afwisseling, actueel ook, Henk Veldman sluit aan bij het Eurosongfestival met Arcade van Duncan Laurence, hij besluit met Sweet goodbye van Krezip, de laatste zin van dit lied “I'll get you through the night” sluit bijzonder goed aan bij de wens die wij allen hebben in deze corona-tijd.

Bespelingen op het carillon kunnen ook in deze corona tijd mits de beiaardier gezond blijft en kan reizen, voor de toehoorders is er ruimte genoeg om op afstand te luisteren. Zie voor het laatste nieuws en het programma de website van de Commissie; www.carillonmiddelstum.nl.

Bron: Commissie Hemony Beiaard Middelstum SOGK (22 mei 2020) foto uit ons archief
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud