Bespeling op het Hemonycarillon Hippolytuskerk Middelstum. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Bespeling op het Hemonycarillon Hippolytuskerk Middelstum.

Bespeling op het Hemonycarillon van de Hippolytuskerk te Middelstum door Henk Veldman op zondag 1 november 2020 om 14.00 uur tot 15.00 uur. Zondag 1 november allerheiligen, de dag ervoor hervormingsdag, de dag erna allerheiligen. Geen wonder dat Henk Veldman zich, in zijn keuze voor het programma, hierdoor liet inspireren.  Ein feste Burg' ist unser Gott van Johan Gottfried Wather (1684-1748) mocht niet ontbreken. Andere titels als Tears in heaven, Time to say goodbye, Papa en De Steen zullen veel mensen aanspreken, tussendoor een blokje bekende spirituals met o.a. O when the Saints go marching in, I want to be ready en He's got the whole world in His hands. Henk besluit deze bespeling met Pie Jesu en In Paradisum van Gabriël Fauré (1845-1924), zie voor het volledige programma www.carillonmiddelstum.nl .

Rond de prachtige Hippolytuskerk aan het Concordiaplein in Middelstum en in het daarbij gelegen Asingapark kunt u genieten van het spel van Henk Veldman op het Hemonycarillon uit 1662. U kunt het een drive-in concert noemen, blijf in uw auto zitten op het Concordiaplein of in de J. Vinhuizenstraat en geniet.

Bespelingen op het carillon kunnen doorgaan, ook in deze corona tijd mits de beiaardier gezond blijft en kan reizen, voor de toehoorders is er ruimte genoeg om op afstand te luisteren. De toren blijft voorlopig gesloten. Zie voor het laatste nieuws en het volledige programma de website van de Commissie; www.carillonmiddelstum.nl.

Bron & foto: Commissie Hemony Beiaard Middelstum SOGK (27 oktober 2020)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud