Bibliotheken stellen voorlezen centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Bibliotheken stellen voorlezen centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen

Loppersum - Van 22 januari tot en met 1 februari 2020 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Het doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De Nationale Voorleesdagen zijn daarom gericht op ouders van kinderen tussen de 6 maanden en 6 jaar oud. Tijdens de campagneperiode worden er in het hele land allerlei voorleesactiviteiten georganiseerd. Ook de bibliotheken in Loppersum en Middelstum hebben een mooie activiteit op de planning staan.
  
Prentenboek van het jaar: Moppereend
De Nationale Voorleesdagen 2020 staan in het teken van ‘Moppereend’. Deze creatie van schrijver Joyce Dunbar en illustrator Petr Horáček is verkozen tot Prentenboek van het jaar. Kinderen die (gratis) lid worden van de bibliotheek tijdens De Nationale Voorleesdagen, krijgen een voorleesknuffeltje in de vorm van Moppereend cadeau.

Positieve effecten van voorlezen
De campagne benadrukt de voordelen van voorlezen, zoals de positieve invloed van voorlezen op de woordenschat en het tekstbegrip van kinderen. Bovendien zorgt voorlezen voor een beter begrip van de wereld en versterkt het de band tussen (groot)ouder en kind. De Nationale Voorleesdagen zijn gericht op ouders van kinderen tussen de 6 maanden en 6 jaar oud.

Activiteiten in de bibliotheken Loppersum en Middelstum
 
Hieronder staat een overzicht van de activiteiten:  

Magic Paper
 
Je gaat aan de slag met Magic Paper. Gratis activiteit voor kinderen tot 7 jaar.
 
Maandag 27 januari 14.00 – 15.30 uur in Bibliotheek Loppersum
 
Dinsdag 28 januari 14.30 – 16.00 uur Bibliotheek Middelstum.

Bron: Bibliotheek Loppersum/Middelstum (16 januari 2020) foto Pixabay rechtenvrije foto's
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud