Binnen waait het net zo hard als buiten - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Binnen waait het net zo hard als buiten

Ik doe het niet alleen voor mezelf maar voor iedereen.

De hongerstaker van Ten Post is vrij gemakkelijk te vinden. Aan de gevel van zijn opvallende witte huis aan Rijksweg 151 hangt een groot spandoek met daarop de tekst: “ Hongerstaking: Ik wil niet, ik MOET” Op de meeste foto’s die we kennen uit de media zit Dhani Hoekstra (de hongerstaker van Ten Post) in zijn schommelstoel in de voortuin. Vandaag is de tuin leeg en is er niemand te bekennen. Als ik aanbel komt hij naar buiten: “Ik zit nu niet buiten, mijn stoel is zelfs omgewaaid toen ik even naar binnen moest voor een sanitaire stop. Buiten is het nu niet vertrouwd”.

Klik op de pijltjes naast de foto's of swipe op je mobiel.
Met zijn actie die hij afgelopen donderdag om 9.00 uur begon wil hij de problematiek rond de bevingen en vooral de afhandeling hiervan weer onder de aandacht brengen. “In ons huis zitten wel 80 schuren, binnen waait het net zo hard als buiten maar er is niemand die iets doet” Het niet eten valt hem tot op heden heel erg mee: “Ik heb veel ondersteuning van oud hongerstakers (Jan en Piet, zaten in een tent voor het CVW in Appingedam)  en ook mijn huisarts houdt me goed in de gaten en als het langer duurt dan treedt het GGZ-protocol in werking. Ik ga dus gewoon door. De derde dag was het ergst. Ik heb nu eigenlijk geen honger maar heb het heel erg koud. Ik ga door tot dat ik (en al die andere gevallen) gehoord word. “

Aan aandacht is er geen gebrek: “De eerste dag stond er al een dikke auto van de AIVD voor mijn huis de boel te observeren. Ook de burgemeester van Groningen is al geweest. En ik heb tal van interviews gegeven om de boel onder de aandacht te brengen. Het probleem staat dus weer op de kaart” De caravan die op de oprit staat is nog niet veel gebruikt: “Jij bent de eerste voor wie ik poseer in de caravan” vertelt hij mij.

Mocht iemand in de buurt van Ten Post komen: Dhani vertelt je graag zijn trieste verhaal over hun beschadigde huis. “Het begon allemaal zes jaar geleden met de beving van Huizinge, en we zijn nu nog geen stap verder”

We zijn benieuwd of deze actie politiek Den Haag en bestuurlijk Groningen in beweging zet.

Bron: Team Middelstum-info (9 februari 2020) foto's Jannes Klaassen
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud