BOODSCHAP VAN VREDE VOOR OEKRAINE, VANUIT TORENS UIT DE HELE WERELD - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

BOODSCHAP VAN VREDE VOOR OEKRAINE, VANUIT TORENS UIT DE HELE WERELD

in het weekend van 5 maart.

Het programma voor de bespeling van 6 maart 2022 is veranderd. Wij voldoen graag aan het verzoek van de Beiaard Wereld Federatie om een Boodschap voor Vrede voor Oekraïne vanuit de toren van de Hippolytuskerk te laten horen.Henk Veldman speelt voor Oekraïne op het Hemonycarillon van de Hippolytuskerk te Middelstum op zondag 6 maart 2022 van 14.00 tot 15.00. In het weekend van 5 en 6 maart 2022 zal op initiatief van de Beiaard Wereld Federatie een Boodschap van vrede voor Oekraïne klinken vanuit alle torens met een carillon uit de hele wereld.

 
Aan alle beiaardiers van over de hele wereld is gevraagd om bij te dragen aan een symbolische muzikale actie, naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne. Vanuit de torens wordt een boodschap van vrede uitgedragen, met Oekraïense liederen. Deze boodschap zal weerklinken in het weekend van 5 maart, niet alleen in Europa, maar ook in Amerika, Azië en Australië.

 
Deze actie is opgezet vanuit de Beiaard Wereld Federatie, en wordt ten volle ondersteund door de Russische beiaardiers. De afgelopen decennia is immers een beiaardcultuur gestart in zowel Rusland als Oekraïne, met nieuwe beiaarden in Kiev en Sint-Petersburg. In beide landen zijn er beiaardiers die een beiaarddiploma hebben behaald en zijn er ook nieuwe beiaardstudenten. Alle beiaardiers werken samen, welk land van origine dan ook. Dat deze vredesboodschap mag weerklinken uit de torens van de hele wereld!

Zie voor het laatste nieuws en het volledige programma de website van de Commissie; www.carillonmiddelstum.nl.

Bron & foto: Commissie Hemony Beiaard Middelstum SOGK (4 maart 2022)

© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud