Café van de Vrijheid reist naar Loppersum! - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Café van de Vrijheid reist naar Loppersum!

In de maand november organiseren De Verhalen van Groningen, Biblionet en Vrijdag in de bibliotheek een Café van de Vrijheid. Tijdens deze bijeenkomst, die gepresenteerd wordt door Marcel Nieuwenweg, halen we verhalen op over de Tweede Wereldoorlog en zoeken we Groningers die verhalen uit hun regio op een eigen manier willen doorvertellen. Dit vind plaats op 25 november om 19.30 uur in de bibliotheek. 
De provincie Groningen viert en herdenkt volgend jaar op 4 en 5 mei 75 jaar vrijheid met een groots provinciaal programma. De Verhalen van Groningen zal het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in Groningen vertellen aan de hand van 75 iconische verhalen uit alle Groningse gemeenten. Deze verhalen willen we nu graag op allerlei verschillende manieren doorvertellen. We zoeken kunstenaars, culturele instellingen, scholen, 4 en 5 mei comités, historische verenigingen en andere organisaties die deze verhalen op hun eigen manier willen verbeelden. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een gedicht, theater, muziek, beeldende kunst, exposities of uitgezette routes.

 
Om ervoor te zorgen dat we al deze verhalen bij elkaar krijgen, maakt het Café van de Vrijheid een ronde door de provincie. Heb jij een aangrijpend verhaal of foto uit die tijd? Neem deze dan mee op 25 november naar bibliotheek Loppersum, Kreupelhof 2 . Kun je hier niet aanwezig zijn? Stuur dan een scan naar info@deverhalenvangroningen.nl
 

Lijkt het je leuk om met een van de verhalen uit jouw regio aan de slag te gaan of organiseer je al iets in het kader van 75 jaar Vrijheid? Heb je interessante verhalen of wil je meer weten over het provinciale programma? Je bent van harte welkom! Voor muzikale omlijsting en een hapje en drankje wordt gezorgd. De deelname is gratis! Tot maandag 25 november!

Bron: Biblionet Groningen (12 november 2019)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud