Capella Groningen – Sys willekomen – Renaissance kerstconcert - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Capella Groningen – Sys willekomen – Renaissance kerstconcert

Kerstmis is bij uitstek een tijd voor muziek, met een uitgebreid aanbod van kerstconcerten. Capella Groningen wil hieraan graag een unieke toevoeging bieden met een bijzonder programma vol kerstmuziek uit de middeleeuwen en renaissance.Er zullen bekende en nog steeds geliefde stukken klinken, zoals het beroemde O Magnum Mysterium van Victoria en klassiekers zoals Coventry Carol, Gaudete, en Praetorius' Es ist ein Ros entsprungen. Deze worden gecombineerd met minder bekende pareltjes, waaronder motetten van Gallus, Brumel, Mouton, Morales, Tallis, en Josquin. Ter ere van het William Byrd jaar 2023 zijn enkele motetten van William Byrd (c. 1540-1623) in het programma opgenomen.

Ook zullen twee Oudnederlandse kerstliederen in een polyfone zetting uit de Codex Smeijers klinken, een handschrift dat in gebruik was bij de Onze Lieve Vrouwe Broederschap in Den Bosch: Omnes nu laet ons Gode loven en Nu sijt willecome. Van dit laatste lied zal ook een nog oudere voorloper klinken: Sys willekomen heire Kerst.

Capella Groningen hoopt met dit programma een aansprekend kerstprogramma te bieden, waarin u helemaal in de kerststemming wordt gebracht. Voor nieuwsgierige renaissanceliefhebbers valt er bovendien veel nieuws te ontdekken. Door de variatie in stijlen, het aansprekende thema en de combinatie van bekende en minder bekende stukken presenteren wij een inhoudelijk interessant concert voor een zo breed mogelijk publiek.

Sys willekomen – Weest welkom!

Zaterdag 9 december Doopsgezinde Kerk te Groningen, Oude Boteringestraat 33, 20.00 uur

Zondag 10 december Sint-Hippolytuskerk te Middelstum, Concordiaplein 1, 15.00 uur

Toegang: aan de zaal € 17,50 / bij reservering € 15,50 / tot 18 jaar en studenten (collegekaart) € 5,00 / jonger dan 12 jaar gratis

Informatie over kaartverkoop en reservering: www.capellagroningen.nl

Bron & foto: Capella Groningen (23 november 2023)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud