Concert op het Hemonycarillon door Malgosia Fiebig. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Concert op het Hemonycarillon door Malgosia Fiebig.

Concert op het Hemonycarillon van de Hippolytuyskerk te Middelstum door Malgosia Fiebig op zondag 15 augustus 2021 van 16.00 tot 17.00 uur. Malgosia Fiebig is stadsbeiaardier van Utrecht en Nijmegen. Ze behaalde reeds verscheidene eerste prijzen bij internationale beiaardcompetities en gaf beiaardconcerten in heel Europa, Curaçao, Australië en de VS. Opnames van haar eerbetoon op de Domtoren voor de overleden artiesten David Bowie en Avicii zijn viral gegaan en zijn miljoenen keren over de hele wereld bekeken. Ook toen in 2015 de Tour de France begon in Utrecht liet ze toepasselijke muziek van de toren horen.Als eerste vrouwelijke beiaardier speelde ze precies 10 jaar en 1 dag geleden al een keer in Middelstum, nu sluit ze de 1e reeks van zomerconcerten door vrouwelijke beiaardiers af. Ze heeft gekozen voor een programma van klassiek en lichte muziek, begint met drie liedjes van Jacob van Eyck (ca. 1590-1657), één van haar voorgangers op de Dom van Utrecht. Jacob van Eyck was ook belangrijk voor de gebroeders Hemony, de zuiverheid van de door hen, ook voor Middelstum, gegoten carillonklokken is grotendeels aan hem te danken. Het zal een genot zijn als Malgosia Fiebig met het Hemonycarillon uit 1662 de 17e eeuwse klanken over Middelstum uit strooit. Melodiën ouder dan de klokken wisselen af met muziek uit de 18e eeuw en de 20e eeuw, het programma is te vinden op de website van de Commissie Hemony Beiaard Middelstum SOGK (www.carillonmiddelstum.nl).

Voor het comfortabel beluisteren van het concert staan er extra stoelen in het Asingapark, is er een videoverbinding om de beiaardier te zien spelen en is er gratis koffie of thee af te halen. Uiteraard op veilige afstand. De toegang is gratis.

Bespelingen op het carillon kunnen doorgaan, ook in deze corona tijd mits de beiaardier gezond blijft en kan reizen, voor de toehoorders is er ruimte genoeg om op afstand te luisteren. Bezoek aan de toren in overleg met de aanwezige commissieleden. Zie voor het laatste nieuws en het volledige programma de website van de Commissie; www.carillonmiddelstum.nl.

Bron & foto: Commissie Hemony Beiaard Middelstum SOGK (8 augustus 2021)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud