De “digitale“ Bevrijdingsdag 2021. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

De “digitale“ Bevrijdingsdag 2021.

Evenals in 2020 doet het Nationaal Comité 4 en 5 mei ook in 2021 een beroep op de beiaardiers om de “digitale“ Bevrijdingsdag 2021 mede vorm te geven. Om 13.00 uur, na de 5 mei-lezing door Angela Merkel, ontsteekt minister-president Rutte het Bevrijdingsvuur. Dat is het startsein voor alle online-activiteiten op die dag.Op dat moment zal ook zangeres Davina Michelle het lied Nobody Is Perfect zingen. Om “vijf voor vijf” (16.55 uur) zal Davina Michelle op het online Bevrijdingsfestival op vliegbasis Gilze-Rijen Nobody Is Perfect nogmaals uitvoeren.

Ook vanaf de toren van de Hippolytuskerk in Middelstum zal dit lied klinken, helaas niet live, om 13.00 uur en 16.55 uur zal Nobody is Perfect op het Hemonycarillon klinken.

Frank Steijns heeft voor deze gelegenheid een arrangement van Nobody is perfect voor beiaard gemaakt. De beiaardier van Middelstum, Henk Veldman heeft daarvan een versteek gemaakt voor de carilloncomputer.

Verder klinken op Bevrijdingsdag afwisselend op hele en halve uur, 'Het Wilhelmus', 'Middelstums Volkslaid', 'Auld lang syne' en 'We'll meet again'

Bron: Commissie Hemony Beiaard Middelstum SOGK (4 mei 2021) Foto uit ons archief
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud