De deur is dicht - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

De deur is dicht

Afgelopen vrijdag 29 juni was het zover, de bibliotheek van Middelstum aan de Coendersweg sloot haar deuren. Gelukkig maar voor kort, want op vrijdag 12 juli openen we de deuren op de nieuwe locatie in het Kindcentrum aan de Zuiderstraat.


Deze laatste openingsdag was tevens het definitieve afscheid van Anna Bos. Anna was jaren aan de bieb verbonden als schoonmaakster en sleutelhouder, echter sinds haar pensionering in 2014 alleen nog als sleutelhouder. Dat laatste was voor de bieb erg belangrijk, Anna zorgde er oa voor dat de Leeskring naar binnen kon, het alarm was uitgezet en men in een verwarmd gebouw kwam. Met de jaarwisseling werd er altijd een afspraak gemaakt: wie zet de containers even naar binnen/buiten, sluit de brievenbus enz. Constateerde Anna dat de dakgoten overliepen dan trok ze aan de bel, die betrokkenheid werd zeer gewaardeerd!


Vanaf begin jaren negentig is de bieb gevestigd in het oude gebouw van de gemeente-werken dat na de gemeentelijke herindeling vrij kwam. Het is voor zowel medewerkers als klanten altijd een fijne plek geweest voor het ruilen van boeken, maar tevens voor een gezellig praatje. We hopen deze traditie voor te zetten in de nieuwe bibliotheek met nog veel meer bezoekers!

Bron & foto's: Bibliotheek Middelstum (3 juli 2019)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud