De Schaats maakt zich op voor grootste viering 85 jarig bestaan - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

De Schaats maakt zich op voor grootste viering 85 jarig bestaan

De Schaats kun je rustig bestempelen als één van de gezelligste en meest gastvrije verenigingen uit ons dorp. Op vrijdagmiddag 10 mei  werd er in Het Haventje aan de rand van het Boterdiep een ingelaste bestuursvergadering georganiseerd waarin de plannen voor de viering van het 85 jarig bestaan alvast wat werden toegelicht. De redactie van Middelstum-info was hierin de hoofdgast. Onder het genot ven een drankje en heel veel lekkere hapjes hoorden we meer over de viering van dit bijzonder jubileum.

Hoogtepunt van de viering wordt de Gondeltocht. “Alles wat varen kan mag meedoen” vertelt Jeroen Medema ons. De laatste Gondeltocht (versierde bootjes) werd gehouden in 2016 en dit werd een een enorm succes. “Het stond toen zwarte van de mensen” vertelt voorzitter Pieter Jan van der Laan ons. De tocht wordt gehouden op vrijdagavond 6 september. Iedereen die een bootje heeft kan nu al plannen maken hoe ze hun bootje wil versieren. “We hebben geen thema, dus iedereen kan lekker zijn gang gaan. Hopelijk doen er toch, net als de vorige keer, weer 25 boten mee” vertelt vice voorzitter Adriaan van der Weg ons. Na de tocht zal er een groot feest plaatsvinden op het terrein van het Haventje met medewerking van DJ Sieme en de Music Boys. “We proberen dan gelijk onze twee nieuwe tenten uit die we dankzij de sponsoring van vele instanties hebben kunnen aanschaffen” vertelt penningmeester Martin Huizing ons trots.
En ook de zaterdag erop (7 september) zal er van alles georganiseerd worden. “We denken aan een waterspektakel, spijkerbroek hangen en veel andere leuke activiteiten” vertelt Adriaan ons. “Het gaat erom dat we het als dorp samen gezellig hebben” Het feest is met name bedoeld voor alle inwoners uit de voormalig gemeente Middelstum. Ook is het bestuur van De Schaats op zoek naar oude foto’s en filmbeelden van activiteiten die met de winter te maken hebben. Als iemand beelden of foto’s heeft kunnen ze gestuurd worden naar de redactie van deze site. Het bestuur zal er erg blij mee zijn en wellicht kunnen ze getoond worden tijdens het feestweekend.

Het bestuur heeft overal ongedacht ( er vaart zelfs een speciale reddingsbrigade mee) maar als ik vraag wie het startschot geeft dan blijft het even stil. “Hier hebben we nog niet over nagedacht” zegt de voorzitter iets wat schuldbewust. Als ik opper om onze Burgemeester Ben Visser te vragen wordt er instemmend geknikt. Hopelijk leest deze vriendelijke burgemeester ook deze site en weet hij alvast dan hij deze vraag kan verwachten. Natuurlijk hoort er bij zo’n Gondeltocht een jury die gaat bepalen welk bootje het mooiste is. En hoe open het bestuur is, dit blijft geheim. “Het wordt een hele leuke maar vooral bijzondere jury” zegt Martin.

Er zullen nog veel gezellige bestuursvergaderingen volgen om het programma helemaal uit te werken. Want deze actieve vereniging heeft de afgelopen jaren wel bewezen dat ze er zijn voor het dorp met tal van activiteiten die niets met schaatsen te maken hebben.

Middelstum TV gaat eerdaags nog met deze club in gesprek en overige details (opgave bootjes)  zullen te lezen zijn op deze site.

Bron: Team Middelstum-info (11 mei 2024) foto's Jannes Klaassen
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud