Decembermarkt en IJsbaan rondom Concordiaplein Middelstum - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Decembermarkt en IJsbaan rondom Concordiaplein Middelstum

Het hele weekend was het een winters sfeertje rondom het Concordiaplein In Middelstum. Het begon op donderdagavond. Enkele leden van de Handels-en Bedrijvenvereniging Middelstum plaatsten de mooie grote kerstboom en versierden de boom met lichtjes en de door de kinderen van Middelstum gemaakte kerststerren. Ondertussen werden ook de voorbereidingen voor de ijsbaan reeds getroffen.



Door de slechte weersomstandigheden werd besloten de Decembermarkt van vrijdagavond te verplaatsen naar de Hippolytuskerk. De markt werd druk bezocht en het was erg sfeervol in de kerk. Zelfs in de klokkentoren was het een gezellige drukte. De kinderen konden daar kaarsen maken. Hier en daar werd zelfs gezegd: misschien volgend jaar weer in de kerk? De kerstman verlootte tijdens de Decembermarkt 10 cadeaubonnen onder de kinderen die een kerstster voor de kerstboom hadden gemaakt. Tijdens de markt werd er muziek gemaakt door het trio Magwel. Al met al bleek het een prima keus om naar binnen te verhuizen want het weer was de hele dag slecht. Maar gelukkig voor de noeste arbeiders van de Ijsbaanvereniging Middelstum, de Schaats en de Witte Dobber werd het ’s avonds droog zodat er wel druk geschaatst werd op de ijsbaan.

Ook op zaterdag en zondag kon de jeugd van Middelstum zich daar prima vermaken. En natuurlijk kon de inwendige mens goed worden verzorgd langs de baan met 2 echte koek- en zopietentjes. Al met al dus een heel geslaagd weekend in het centrum van Middelstum met een mooie samenwerking tussen de 4 verenigingen en ook de mensen van de Hippolytuskerk. Het plaatsen van de ijsbaan werd mede mogelijk gemaakt door het SNSfonds Middelstum, Kooza en Vita Nova.

Onze fotograaf maakte een FOTOVERSLAG van deze avond.

Bron: Handels-en bedrijvenvereniging Middelstum (10 december 2018) foto’s: Janneke van der Laan
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud