DeelSlee demodag op Ewsum. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

DeelSlee demodag op Ewsum.

Op 28 augustus kun je kennismaken met DeelSlee op de eerste demodag na de vakantie. Ontmoet gebruikers, beheerders  en bestuursleden en maak een proefrit in de VW ID.3, de Renault Zoë of de Skoda CitiGo.


 
Vrijwilligers
DeelSlee is een initiatief van de voormalige gemeente Loppersum. DeelSlee is geen commercieel bedrijf, maar een coöperatie: alle leden zijn mede-eigenaar van DeelSlee. De leden zijn de verenigingen dorpsbelangen, de energie- en zorgcoöperaties van de voormalige gemeente Loppersum. Afgevaardigden van al deze organisaties (ca. 25) vormen tezamen het Algemeen Bestuur. Het Dagelijks Bestuur bestaat uit 5 personen die voorgedragen zijn door de deelnemende organisaties. Alle bestuursleden zijn vrijwilligers.

Groeiende belangstelling
De belangstelling voor DeelSlee neemt toe. In de laatste maanden is er toename te zien van het aantal abonnementen. In januari 2021 waren dat er 220, in augustus was dat aantal gestegen tot 273. DeelSlee heeft op dit moment 12 deelauto’s  in de dorpen Middelstum, Loppersum, Stedum, Huizinge, Garsthuizen en Garrelsweer. De uitbreiding is in volle gang: voor het einde van dit jaar komen er laadpalen en auto’s  in Westerwijtwerd, Westeremden, Eenum, ’t Zandt, Wirdum, Toornwerd, Zijldijk en Oosterwijtwerd.  In Leermens en Zeerijp worden in het voorjaar van 2022 de laadpaal en de auto’s geplaatst, daarmee zijn alle dorpen van de de voormalige gemeente Loppersum voorzien van een ‘DeelSlee’ en is deelvervoer beschikbaar voor haar inwoners.

Informatie over abonnementen en aanmelding is ook te vinden op www.deelslee.nl.

Bron: Deelslee (24 augustus 2021)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud