Donatie voor Werkpro "Op Ewsum" van Fietsgroep Fietsen voor Vrijheid Leipzig - Middelstum - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Donatie voor Werkpro "Op Ewsum" van Fietsgroep Fietsen voor Vrijheid Leipzig - Middelstum

Fietsgroep Fietsen voor Vrijheid Leipzig - Middelstum doneert een bedrag van 718,65 euro aan de medewerkers van Werkpro "Op Ewsum". Organisator Henk Medema. "Van 30 april tot en met 5 mei is een fietsgroep met begeleiding van Leipzig naar Middelstum gefietst. In totaal zo'n 600 kilometer. De fietsreis stond in het teken van het feit dat o.a mijn vader en vier andere mannen in april 1945 na de bevrijding op de fiets van Leipzig naar Middelstum zijn teruggekeerd. Ten zuiden van Leipzig hebben ze bijna een jaar gevangen gezeten in een werkkamp onder erg slechte leefomstandigheden. Na 5 weken fietsen over slechte wegen arriveerden ze eindelijk weer terug in Middelstum".Medema: "Voor deze reis hebben wij van diverse bedrijven en particulieren financiële bijdragen en spullen in natura mogen ontvangen. Het geld dat we hebben gekregen hebben we alleen gebruikt om de overnachtingen te bekostigen. Alle andere zaken zoals brandstof en eten en drinken hebben we uiteraard zelf betaald. Als fietsgroep hebben we afgesproken dat, mocht er geld overblijven, we dit dan aan een nog nader te bepalen goed doel zouden schenken. In overleg is door de groep besloten het bedrag aan de werknemers van Op Ewsum in Middelstum te schenken. Zij mogen met het geld samen iets leuks doen.

Berno Bremer van Werkpro:
"Eén van de locaties waar WerkPro werk en begeleiding biedt, is het voormalige borgterrein Ewsum bij Middelstum. Eigenaar van het terrein is Staatsbosbeheer. WerkPro biedt hier werk en dagbesteding aan medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het werk is vooral gericht op de tuin en het landschapsonderhoud en op de horeca in de theeschenkerij. Het gebouw bij Ewsum is eigendom van Het Groninger Landschap die het verhuurt aan WerkPro. WerkPro neemt een groot deel van het onderhoud van het terrein op zich. Daarnaast worden er door de medewerkers onderhoudswerkzaamheden verricht aan o.a. het Asingapark en de openbare begraafplaats in Middelstum.

"Namens alle 50 medewerkers inclusief begeleiders kan ik wel zeggen erg blij te zijn met deze donatie van de fietsgroep. Het toeval wil namelijk dat wij net bezig waren met de voorbereidingen voor het organiseren van een uitje. De laatste twee jaar kon dit immers niet vanwege Corona. Een probleem daarbij was echter dat er nog een gat in de begroting zat. Door de donatie van de fietsgroep van ruim 700 euro, is dit probleem in een keer opgelost”, aldus een blije Bremer."

Bron & foto: Fietsen voor Vrijheid Leipzig-Middelstum (3 juni 2022)

© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud