Doorderpad weer (enigszins) bereikbaar. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Doorderpad weer (enigszins) bereikbaar.

Het  schelpen wandelpad (voor sommigen een fietspad) tussen Toornwerd en Kantens is weer enigszins bereikbaar. Het is een prachtige wandeling dwars door de weilanden met schitterende vergezichten. Het is wel een wandeling met een kleine MAAR.... doe vooral niet uw netste schoenen aan want er ligt hier en daar nog behoorlijk veel modder. Dus laarzen of echte wandelschoenen aan.
Het bord aan het begin van het  pad schrikt af en regelmatig zie je dat mensen weer teruggaan omdat ze bang zijn dat het pad niet begaanbaar is. Op onze vraag aan een wandelend stel uit Kantens of het te doen was kregen we te horen: "Het kan prima hoor, tot aan de bocht is het wat modderig maar daarna prima te doen"

Een aantal weken  terug ontstond er grote commotie bij de inwoners van Toornwerd en vele andere wandelliefhebbers toen het karakteristieke schelpenpad met groot materieel omver gehaald werd om plaats te maken  voor een meters breed fietspad. Na deze commotie werden de  werkzaamheden gestaakt en ging de gemeente in overleg met buurtgenoten.

Het lijkt er nu op dat het pad weer in oude staat hersteld wordt of dat werkelijk zo is is ons onduidelijk. Mocht er nieuws vanuit de gemeente komen dan laten we u dit horen.  

Bron: Team Middelstum-info (20 oktober 2020) foto's Jannes Klaassen
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud