Menu
Ga naar de inhoud

DVC Appingedam maatje te groot voor Middelstum

Het is zaterdag 9 november 2019. De uitwedstrijd tegen de fusieclub DVC uit Appingedam. Wederom een hele uitdaging voor de technische staf van de lokale voetbaltrots uit Middelstum om een representatief elftal binnen de kalklijnen te krijgen. In de lange waslijst van geblesseerde spelers mocht ook de naam van Robert Bos worden bijgeschreven. Tevens mocht Dennis Verkerk wegens een schorsing niet aan dit duel deelnemen. Lichtpunt is wel dat Meteo Milkovic terug keerde in de basis.

De zoekende  Middelstumers werden in de beginfase ver terug gedrongen door de dadendrang van de Damsters. Doelman Youran Mus werd meerdere keren getest door de aanvallers van DVC. Na ongeveer 10 minuten voetbalde Middelstum zich onder de Damster druk uit en daarbij werden er een aantal kansen gecreëerd. In de 22e minuut van de wedstrijd werd een omschakelmoment de Middelstumers fataal. Uit een counter van de Damsters scoorde Ronald Hund voor de Damsters de 1-0. De koppies bleven opgeheven en vol passie en strijd ontspon zich een levendige wedstrijd, met over en weer dreiging voor beide goals. Dit beeld bleef zo tot aan het rustsignaal.

De 2e helft bleef lang hetzelfde beeld vertonen als in de 1e helft. DVC met leuk technisch en aanvallend voetbal en spierballen voetbal aan de kant bij Middelstum. Gaandeweg in het 2e bedrijf ging de energie er langzaam uit bij een aantal Middelstumers. Interim coach Peter Anema wisselde Chiel Hoeksema voor Gijs van Aller. Later werd ook Martijn Dijkema gebracht voor de moegestreden Thomas Visser. Helaas konden deze wisselingen het tij voor de blauwhemden niet doen keren. Ook de Damsters wisselden er lustig op los. Een verse diepe spits werd gebracht. Deze spits (Eddy Silva) besliste de wedstrijd in de 90e minuut 2-0. Kort na deze 2e treffer floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Hierdoor werd de 2-0 ingevuld op het wedstrijdformulier.

Geconcludeerd kan worden. Vandaag kwam het keihard werkend Middelstum simpelweg kwaliteit te kort tegen DVC. Aanstaande dinsdagavond 20.00 uur wacht de volgende uitdaging. Het in de zondag 3e klasse vv Siddeburen komt dan om 20.00 uur op bezoek voor de bekercompetitie.

Bron: Bart Poortinga/Sportredactie Middelstum-info (11 november 2019)