Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Eerste thuiszege dit seizoen voor Middelstum

Het thuispubliek in Middelstum heeft er lang op moeten wachten dit seizoen maar zaterdagmiddag boekte de plaatselijke voetbaltrots haar eerste thuiszege van het seizoen. In een belaberde wedstrijd wonnen de blauwhemden de derby tegen sv De Heracliden met maar liefst 4-1.

Zaterdagmiddag 15 februari stond de derby tegen sv De Heracliden uit Uithuizermeeden op het programma. Voor beide ploegen telde vandaag alleen een overwinning om de "broodnodige" punten toe te voegen aan het tot dusver nog magere totaal. De thuisploeg wilde koste wat het kost de achterstand op de concurentie niet groter zien worden om zo de laatste strohalm nog te pakken in de strijd tegen degradatie. De bezoekers uit Uithuizermeeden konden het gat met Middelstum bij winst op laten lopen naar 12 punten. De harde wind op het sportpark van Middelstum speelde gedurende de hele wedstrijd beide ploegen parten waardoor van goed voetbal van beide kanten geen sprake was.

Klik op de pijltes naast de foto's om vooruit of terug te gaan.
(Voor mobiele teloons kunt u de foto's swipen)
Voor de theepauze kreeg Middelstum een klein aantal kansjes maar misten de voorwaartsen de scherpte om de mogelijkheden te verzilveren. Ook de bezoekers uit Uithuizermeeden bakten er ondanks het windvoordeel die men had maar weining van waardoor beide sluitposten amper werk te verrichten kregen. Met een brilstand op het scorebord zochten beide ploegen de kleedkamers op voor de rust.

Na de rust nam Middelstum het initiatief in de wedstrijd. Geholpen door de wind werd de defensie van De Heracliden meer en meer onder druk gezet. Toch duurde het nog tot de 57e minuut alvorens er voor de eerste keer gejuichd kon worden door de Middelstum aanhang. De bal werd van achteruit hoog in de defensie gespeeld bij de bezoekers en belande voor de voeten van Rutger Schuiling die met een droge knal de bal achter de meister doelman tegen de touwen werkte 1-0. Middelstum gooide na de openingstreffer alles op de aanval maar vergat haar verdedigende stellingen hierbij vaak. Balverlies op het middenveld leverde hierdoor de 1-1 op in de 67e minuut door Martijs Delker. Even leek het er op dat Middelstum haar overwicht in de wedstrijd kwijt zou gaan raken. Met het inbrengen van Kristian Boelema en Mateo Milkovic kwam er weer wat meer druk te staan op de defensie van De Heracliden. In de 78e minuut nam de thuisploeg opnieuw de leiding, deze keer was het Peter van Dam die uit een voorzet vanaf de linkerflank de bal tegen de touwen werkte en Middelstum op een 2-1 voorsprong zette.

Mooi was het dat de laatse weken zo geplaagde Mateo Milkovic uiteindelijk de 3-1 en 4-1 voor zijn rekening kon nemen. In de rebound, na een schot van Sander Annema, tikte Milkovic in de 86e minuut de 3-1 binnen. In de slotminuut maakte hij ook nog eens de 4-1 waardoor de eerste thuiszege van dit seizoen binnen werd gehaald. Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van deze meer spannende dan goede derby.

De eerstvolgende wedstrijd voor Middelstum staat voor zaterdag 7 maart op het programma. De blauwhemden gaan dan op bezoek in Roden bij ONR. Een week later (14 maart) komt fusieclub DVC Appingedam op bezoek op het sportpark van Middelstum.

Middelstum - sv De Heracliden 4-1 (0-0): 1-0 Schuiling (57); 1-1 Delker (67); 2-1 van Dam (78); 3-1 Milkovic (86); 4-1 Milkovic (90)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (16 februari 2020) foto's Jaap van der Laan