Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Gehavend Middelstum verliest op slotdag van HS'88

Op de slotdag van de competitie 2022-2023 heeft het gehavende elftal van Middelstum met 0-4 verloren van HS'88 uit Hoogezand. Bij rust was de tussenstand nog 0-0. Na de theepauze namen de bezoekers uit Hoogezand het heft wat meer in handen en scoorden ze maar liefst 4 keer. De fut leek er ook wel een beetje uit te zijn bij de thuisploeg in deze wedstrijd die eigenlijk nergens meer om ging.
Het was even puzzelen voor trainer Jelmer Meinardi zaterdag voor aanvang van de wedstrijd tegen HS'88 uit Hoogezand. De trainer van de thuisploeg had namelijk een lange lijst met geblesseerde spelers en 2 spelers die geschorst waren voor dit duel. Uiteindelijk kwam er toch een representatief elftal op het veld te staan. Uit het tweede team werden Marco van Dijken, Jelmer Roorda, Julian Mulder en Jordan Timmermans aan de selectie toegevoegd.

In het eerste bedrijf van deze ontmoeting hielden beide ploegen elkaar nog wel in evenwicht. Kansen waren er voor beide teams wel maar echt gevaarlijk werd het in beide doelgebieden tot aan de rust niet. De bezoekers uit Hoogezand hadden meer balbezit maar zetten dit niet om in kansen waardoor de brilstand tot aan de pauze op het scorebord, ook deze keer weer bediend door Hendrik de Veen, bleef staan.

Na de theepauze leek de fut er bij de thuisploeg een beetje uit te zijn, de mannen in het blauw probeerden het wel maar konden niet veel gevaar stichten voor het doel van HS'88. De bezoekers gingen daarin tegen goed om met de geboden kansen om en scoorden in het tweede bedrijf maar liefst 4 keer. Deze wedstrijd, die eigenlijk nergens meer om ging, bloede naar het einde toe enigszins dood. Na negentig minuten floot de scheidsrechter gelukkig af voor het einde van deze wedstrijd.

De competitie zit er nu op voor Middelstum dat lang meedraaide in de strijd om de 2e periodetitel, maar door 3 nederlagen op rij ging deze vervangende periodetitel naar VVK uit Groningen. Middelstum eindigde op de 6e plaats op de ranglijst, een keurig resultaat als men bedenkt met welke tegenslag de ploeg van Meinardi na de winterstop te maken heeft gehad.

Uw verslaggever wenst u een fijne zomervakantie en hoopt u na de zomerstop weer te mogen voorzien van verslagen en foto's van het vlaggenschip van de plaatselijke voetbaltrots uit Middelstum.

Middelstum - HS'88 0-4 (0-0): 0-1 Oosterhof (52); 0-2 Swiersema (57); 0-3 Oosterhof (75); 0-4 Korte (80)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (29 mei 2023) foto's Jaap van der Laan