Gelijkspel voor Middelstum in Roden - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Gelijkspel voor Middelstum in Roden

Middelstum heeft dinsdagavond 10 mei gelijk gespeeld tegen ONR uit Roden. De nummer 3 van de ranglijst was met een goede reeks bezig, in de afgelopen 6 wedstrijden stond de ploeg niet 1 punt af aan de tegenstander. Middelstum moest in ieder geval een resultaat halen om zicht te blijven houden op de eventuele titelkansen. De missie slaagde al had er met een beetje geluk met name na de rust meer in gezeten voor de ploeg van Jelmer Meinardi.

Op voorhand wist de ploeg uit Middelstum dat het geen gemakkelijke opgave zou zijn om aan te treden tegen ONR. In de thuiswedstrijd bleek de ploeg uit Roden over een goed voetballende ploeg te beschikken. Voor rust was de thuisploeg met veel balbezit wel de bovenliggende partij en scoorde men op slag van rust de 1-0 door een treffer van Janco de Boer. Vlak voor de openingstreffer schoot Thijs Helder namens Middelstum nog op de deklat boven de Roder doelman die toen goed weg kwam.

Na de theepauze waren de bezoekers uit Middelstum de bovenliggende ploeg. De bezoekers creëerden diverse mogelijkheden maar moesten wachten tot aan de 77e minuut alvorens men langszij kwam. De ingevallen Xander Anema wist vanuit een vrije trap de bal wel achter de doelman van de thuisploeg te krijgen en scoorde de verdiende gelijkmaker namens Middelstum. Conditioneel zaten de Rodenaren er na de rust volledig doorheen. Er kwam nog wel een klein slotoffensief. Beide ploegen wilden de overwinning binnen slepen maar gescoord werd er niet meer tot het laatste fluitsignaal.

Morgen (zaterdag 14 mei) gaat Middelstum op bezoek in Appingedam waar men gaat aantreden tegen DVC. Als de ploeg van Meinardi ook hier een goed resultaat weet te boeken is de titelstrijd nog niet gestreden.

Bron: Sportredactie Middelstum-info (13 mei 2022)