Gouden Koralen Concert in de Hippolytuskerk - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Gouden Koralen Concert in de Hippolytuskerk

Op 28 januari 2023 om 20:00 uur geeft fanfare Concordia uit Middelstum een Gouden Koralenconcert in de sfeervolle Hippolytuskerk van Middelstum. Het publiek kan luisteren naar een keur aan koraalwerken, afgewisseld met samenzang en orgelspel van Jan Zuidhof. Dominee Mattin Langenburg presenteert de avond.Met koraalmuziek bedoelen we van oudsher religieuze liederen maar anno 2023 verwijst het begrip naar alle muziek die dit karakter heeft. Veelal gedragen melodieën die op door de componist zijn bewerkt tot fraaie, meerstemmige composities in allerlei stijlen. Tijdens het Gouden Koralen Concert laat Concordia Middelstum je kennismaken met een oud en nieuw repertoire, variërend van klassieke meesters als Anton Bruckner tot aan de hedendaagse componist Marc van Delft.

Koraalmuziek is ook nauw verbonden aan het orgel. Het is dan ook niet voor niets dat organist Jan Zuidhof medewerking verleent aan deze avond. Hij begeleidt ook enkele liederen die we samen zullen zingen. Dominee Mattin Langenburg zal een toelichting geven op de te spelen waardoor de muziek aan betekenis wint.

Wil jij ook genieten van mooie, gedragen koraalmuziek en deze avond met ons meemaken? Dan ben je op 28 januari van harte welkom in de Hippolythuskerk van Middelstum. Het concert begint om 20:00 uur, de zaal is open vanaf 19:30 uur. De toegang is geheel gratis, wel is er een collecte om de onkosten van deze avond te drukken. Graag tot ziens!

Bron: Concordia Middelstum (28 januari 2023)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud