Gratis onkruidkrabber voor Inwoners van gemeente Loppersum - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Gratis onkruidkrabber voor Inwoners van gemeente Loppersum

Nu de gemeente Loppersum geen chemische middelen als RoundUp gebruikt om onkruid te verwijderen is het groenonderhoud een grotere en duurdere klus geworden. Inwoners kunnen daarom gratis een onkruidkrabber van de gemeente krijgen om hun eigen stoepje onkruidvrij te maken.Loppersum is een gifvrije gemeente. Dat betekent dat voor het beheer van de openbare ruimte geen chemische middelen als RoundUp worden ingezet. De gevolgen van het gifvrij beheer van onkruid is dat straten en trottoir soms groener zijn dan gewenst. ,,Vooral bij gunstige omstandigheden met hoge temperaturen en geregeld een regenbui is de beheersing van gras en onkruid op verhardingen en in goten een flinke opgave'', schrijft de gemeente.

Duurdere klus
Daarnaast is de manier waarop Loppersum nu onkruid verwijdert veel duurder waardoor de gemeente een afweging moeten maken in het moment van ingrijpen. ,,Dat houdt in dat we soms accepteren dat op sommige trottoirs onkruid minder vaak bestreden wordt.'' De inwoners worden, naast het krabben van onkruid, ook gevraagd af en toe hun stoep te vegen met een harde bezem. Dat voorkomt onkruidgroei. Wethouder Pier Prins: ,,Er zijn al inwoners die dit doen en wij waarderen dit enorm. Zo houden we de dorpen samen netjes.''

Bon voor een krabber
De bon voor een gratis krabber staat in de Ommelander Courant van maandag 8 juli. De bon is in te leveren bij Hubo Loppersum of bij VOF Steendam in Middelstum.

Bron: Dagblad van het Noorden (5 juli 2019) foto uit het archief
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud