Handel in de voormalig gemeente eindelijk klaar. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Handel in de voormalig gemeente eindelijk klaar.

Hoe lang er precies aan de uitgave van het boek "Handel in de voormalig gemeente Middelstum" gewerkt is weet niemand meer. "Maar schrijf maar 2016" zegt Jetze Smit één van de initiatiefnemers  "want dat staat ook in het boek". (in werkelijkheid zijn in 2012 al plannetjes gemaakt om hiermee aan de slag te gaan). Op zaterdagmiddag 28 augustus werd het boek officieel gepresenteerd in een goed gevulde zaal van het Hippolytushoes.
Na een hartelijk welkom van Jetze Smit werd in het kort verteld hoe het boek "Handel in de voormalig gemeente Middelstum" tot stand is gekomen. Dankzij de inbreng van enorm veel foto's, krantenartikelen en oude rekeningen e.d. kon dit schitterende boek worden samengesteld. "De inbreng was zo groot dat het onmogelijk was om iedereen te noemen omdat de kans dan aanwezig was dat we mensen zouden vergeten" vertelt Smit de aanwezigen.

Midden in zijn toespraak wordt hij  gestoord door Job Triezenberg (ook wel Job Griesmeel genoemd) die met een antieke kar vol handel binnenkomt. "Handel...handel" roept hij voortdurend en er wordt een mooi stukje cabaret opgevoerd. Op de kar staat ook de eerste doos met boeken. Het eerste boek wordt uitgereikt aan Stien van Dijken. Ze is één van de oudste inwoners van Middelstum en natuurlijk nauw betrokken geweest met het onderwerp Handel. Zij en haar man hadden vele jaren een melk- en zuivelhandel.
De mensen van de Historische Vereniging zijn trots op deze prachtige uitgave en ze zijn  stiekem ook al weer bezig met een vervolg, dan met aandacht voor vervoer de grotere bedrijven.

De verkoop van de eerste uitgave loopt prima. Als ik vraag: "Hoeveel zijn er al verkocht, mag ik dat vragen" Krijg ik het antwoord. "Dat zeggen we nooit maar reken maar dat we de helft nu al ongeveer kwijt zijn"

Het boek: Handel in de Voormalig gemeente Middelstum kost 25 euro en kan nog bij de volgende bestuursleden van de Historische Vereniging Middelstum besteld worden:

Mark van Dijken Burchtstraat 13
Kees Geut Oude Schoolsterweg 13
Jetze Smit Burchtstraat 40


Het boek is vanaf nu ook te koop bij Drogisterij Marja Grachtstraat 17

Bron: Team Middelstum-info (29 augustus 2021) foto's Jannes Klaassen
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud