Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Hard werkend vv Middelstum wint van sv Lycurgus

Na een goede voorbereiding en het winnen van de poulefase van de KNVB beker, mochten de mannen van Frank Konneman gaan beginnen aan de competitie seizoen 2019-2020. Men mocht afreizen naar de stad Groningen om het daar op te nemen tegen sv Lycurgus. Deze ploeg was kampioen geworden met indrukwekkende cijfers in de 5e klasse. De Middelstumers hadden in de afgelopen winterstop nog tegen Lycurgus geoefend en toen waren de stadjes echt een maatje te groot. De Middelstumers waren dus gewaarschuwd!

Gehuld in het witte tenue begon men aan de wedstrijd. 2 ploegen in vorm, dit moest wel een zeer interessante confrontatie worden. Een ieder had zin in de start van deze wedstrijd, ook de vele meegereisde supporters.  Vandaag moesten de Middelstumers het doen zonder Thijs Hoeksema (blessure) en Xander Anema (schorsing). Hierdoor moest er op 2 posities worden aangepast. Allert Moeken keerde terug van een Blessure en mocht starten in de basis. Ook Thijs Oosterhoff keerde terug in de basis.   Vanaf het eerste fluitsignaal ontspon zich een zeer open en aantrekkelijke wedstrijd. 2 ploegen welke durfden te voetballen. Lycurgus begon beter aan de wedstrijd dan de Middelstumers. Middelstum had het de eerste 15 minuten lastig en kon de bal maar moeilijk in de ploeg houden. Dit was wel de verdienste van de stadjers. Er waren mogelijkheden voor beide teams. Men moest wachten tot de 18e minuut. Vanuit een corner kwam Lycurgus op een 1-0 voorsprong. In de 26e minuut kwam Middelstum heel snel uit hun verdedigende linies. Een spelhervatting van keeper Jeroen Smit bereikte de snelle Gerard Bronsema. Hij omspeelde een verdediger en scoorde beheerst de 1-1. Lang bleef deze tussenstand echter niet staan helaas. In de 30e minuut counterde Lycurgus wel heel snel en nam wederom de voorsprong 2-1. De Middelstumer waren niet van hun stuk te krijgen, want in minuut 39 was het wederom raak. Deze keer wist Wessel Oosterhoff vanuit een corner hard raak te koppen. 2-2 wat tevens de ruststand werd.

In de rust werd de groep gecomplimenteerd op hun inzet een veerkracht. De 2e helft verliep bijna identiek aan de 1e. Lycurgus had voetballend een licht overwicht, echter de Middelstumers werkten keihard. Dit resulteerde in de 55e minuut tot een voorsprong van de Middelstumers! Gerard Bronsema kwam sterk door op rechts en gaf de bal strak en hard voor het doel van Lycurgus. Kristian Boelema stond op de juiste plaats om de 2-3 aan te tekenen. Middelstum leek ontketend en Lycurgus was het even kwijt. Wederom was het Kristian Boelema welke scoorde. Lang kon men niet juichen. De assistent scheidsrechter had buitenspel geconstateerd. De scheidsrechter van dienst ging mee in deze constatering en keurde het doelpunt af. Een paar minuten later waren de Middelstumers alweer gevaarlijk voor het doel van Lycurgus. Een verdediger van Lycurgus had hands gemaakt om de bal op de lijn te pareren. Helaas was het de scheidsrechter ontgaan. In de slotfase van de wedstijd leek de pijp aardig leeg te raken bij de Middelstumers. Lycurgus kwam en Middelstum hield tegen. Toen de scheidsrechter na 95 voor het eindsignaal floot was de vreugde groot bij de Middelstumers.

Komende zaterdag speelt Middelstum thuis tegen Poolster uit Spijk. De aftrap van deze wedstrijd is om 14.30 uur op het sportpark aan de Coendersweg. U bent uiteraatd van harte welkom om de ploeg te ondersteunen.

Bron: Bart Poortinga (23 september 2019)