Henk Veldman bespeelt het Hemonycarillon van de Hippolytuskerk! - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Henk Veldman bespeelt het Hemonycarillon van de Hippolytuskerk!

Italië is het wat de klok slaat, zondag 28 juni 2020 van 14.00-15.00 uur. Henk Veldman bespeelt dan het Hemonycarillon van de Hippolytuskerk in Middelstum. Mist U de Italiaanse zomermuziek dit jaar, kom dan luisteren rond de Hippolytuskerk in Middelstum, zoek een plekje in het Asingapark of blijf gewoon in de auto op het Concordiaplein zitten. Henk Veldman belooft een uurtje Italiaanse muziek vol passie, hartstocht, grillige harmonische wendingen en avontuur van componisten als Vivaldi, Gesualdo, Durante, Scarlatti, Pergolesi en aan het slot twee Napolitaanse liederen. Maak het U gemakkelijk rond de mooie Hippolytuskerk, neem een lekkere Chianti en een lekkere Italiaanse picknick mee en geniet. 
Henk Veldman is beiaardier van Middelstum en Raalte, daarnaast is hij organist in Middelstum en Amersfoort, juist in deze corona tijd heeft Henk Veldman zijn beroep als beiaardier kunnen uitoefenen, tot nu toe in Middelstum naast de reguliere bespelingen op de 1e zondag van de maand al 6 extra bespelingen en er komen nog 4. De programmering van al deze bespelingen is zeer divers, van klassiek naar licht, van oude naar moderne muziek en dat allemaal op een instrument uit 1662. De Commissie Hemony Beiaard Middelstum vindt het belangrijk, nu veel culturele voorstellingen niet door gaan, live muziek van de toren van de Hippolytuskerk te laten horen. Uit reacties van de toehoorders blijkt veel waardering. Bijkomend voordeel van de vele bespelingen is dat de klank van het carillon beter wordt, roestvorming op de klepels krijgt minder kans en dat resulteert in een mooie heldere klank.

Bespelingen op het carillon kunnen doorgaan, ook in deze corona tijd mits de beiaardier gezond blijft en kan reizen, voor de toehoorders is er ruimte genoeg om op afstand te luisteren. Zie voor het laatste nieuws en het volledige programma de website van de Commissie; www.carillonmiddelstum.nl.

Bron & foto: Commissie Hemony Beiaard Middelstum SOGK (22 juni 2020)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud