Herdenking 4 mei 2021 te Middelstum, weer geen publiek, wel weer livestream. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Herdenking 4 mei 2021 te Middelstum, weer geen publiek, wel weer livestream.

Het 4-mei comité van Middelstum heeft vorig jaar de wens uitgesproken om dit jaar op het Concordiaplein weer een herdenking te organiseren met publiek. Helaas is dit nog steeds niet mogelijk. Maar natuurlijk zal er wel weer een herdenking zijn in Middelstum.
Ook dit jaar bieden wij u wederom de mogelijkheid om de herdenking te volgen via livestream www.middelstum-info.nl en via het Kerktv kanaal van de Protestantse Gemeente Middelstum. Wij moeten u ook nu weer dringend verzoeken om NIET naar het Concoridaplein te komen.

De herdenking op 4 mei zal er als volgt uit gaan zien:
19.59 uur wordt de Taptoe geblazen, aansluitend zullen we 2 minuten stilte in acht nemen.
20.02 uur zal het Wilhelmus door het carillon van de Hippolytuskerk worden gespeeld.
Wethouder de heer Pier Prins zal namens de Gemeente Eemsdelta een toespraak houden en aansluitend een krans leggen bij het monument. Daarna zal iemand van het 4-mei comité een gedicht voordragen. Daarna zal ook het comité een bloemstuk bij het monument leggen. Natuurlijk willen wij ook alle inwoners in de gelegenheid stellen op bloemen te leggen bij het monument, zoals u dit ook andere jaren getrouw doet. U wordt vriendelijk verzocht om de bloemen nu overdag bij het monument neer te leggen of in de daarvoor bestemde vazen te zetten. En ook dan geldt, mochten er op dat moment dat u er bent meerdere mensen aanwezig zijn, houdt dan afstand van elkaar! Het 4-mei comité van Middelstum hoopt, ondanks alles,  op een hele mooie en bijzondere herdenking.

Vlaggen op 4 en 5 mei.
In navolging van het advies van het Nationaal Comité 4 en 5 mei verzoeken wij u om op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen. Voor 5 mei is het protocol zoals dat ieder jaar is: de gehele dag de vlag in top.

Bron: 4-mei comité Middelstum (2 mei 2021)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud