Herdenking 4 mei te Middelstum, geen publiek, wel livestream - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Herdenking 4 mei te Middelstum, geen publiek, wel livestream

Op dit moment leven we in de nare wereld die Corona heet. Een wereld met heel veel beperkingen. Alle activiteiten zijn verboden tot zeker 1 september 2020. Voor de organisatie van het 4-mei comité in Middelstum stond het al gauw vast dat er wel herdacht zou gaan worden. De vraag was alleen, hoe gaat we dit doen?De herdenking zal anders gaan dan anders. Er zal dit jaar herdacht worden op gepaste wijze en met inachtneming van de regels van het RIVM. Jaarlijks mogen wij heel veel inwoners verwelkomen op het Concordiaplein voor de herdenking  op 4 mei en daar zijn wij erg trots op. Helaas moeten wij u dit jaar vriendelijk doch dringend verzoeken om vooral NIET naar het Concordiaplein te komen. U kunt de herdenking live volgen via livestream www.middelstum-info.nl en via het Kerktv kanaal van de Protestantse Gemeente Middelstum.

De herdenking op 4 mei zal er als volgt uit gaan zien:
19.59 uur wordt De Last Post geblazen, aansluitend zullen we 2 minuten stilte in acht nemen.
20.02 uur zal het Wilhelmus door het carillon van de Hippolytuskerk worden gespeeld.

Natuurlijk willen wij ook alle inwoners in de gelegenheid stellen op bloemen te leggen bij het monument, zoals u dit ook andere jaren getrouw doet. U wordt vriendelijk verzocht om de bloemen nu overdag bij het monument neer te leggen. En ook dan geldt, mochten er op dat moment dat u er bent meerdere mensen aanwezig zijn, houdt dan afstand van elkaar!

Het 4-mei comité van Middelstum hoopt, ondanks alles,  op een hele mooie en bijzondere herdenking.

Vlaggen op 4 en 5 mei.
In navolging van het advies van het Nationaal Comité 4 en 5 mei verzoeken wij u om op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen. Voor 5 mei is het protocol zoals dat ieder jaar is: de gehele dag de vlag in top.

Bron: Comité 4&5 mei (27 april 2020)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud