Het indrukwekkende verhaal van Ruth - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Het indrukwekkende verhaal van Ruth

Er wordt nog volop geoefend en er is nog geen decor of verlichting geplaatst. Maar de scène waarin drie vrouwen (weduwvrouwen) knielen bij het graf van hun overleden man is ook zonder publiek al erg indrukwekkend. Je ziet ook aan de ogen en de houding van deze drie actrices dat deze scène hen raakt. De dood en het verdriet komen hier even heel dichtbij. De muziek die het koor kort daarna brengt, kruipt je onder de huid en dat merk je aan iedereen die je in de kerk ziet. Een kippenvelmoment.
Op deze zonnige Moederdag Avond komen spelers, toneelmeesters en alle overige begeleiders nog een keertje in de Hoeksteenkerk om de musical Ruth te oefenen. Je ziet een hechte groep mensen bij elkaar die ervan genieten om samen iets moois op de planken te brengen: Regisseur Martha Littel zegt vol overtuiging: "We moeten nog een paar keer oefenen maar als we t morgen moesten opvoeren waren we er ook klaar voor". Muzikaal leider Margriet Zuidhof loopt er ontspannen bij en verdeelt de taken opvallend rustig. Ondertussen heeft ze alle  tijd om een interview te geven voor Middelstum-TV. Ook aan deze doorgewinterde muzikaal leider (het is haar vijfde musical in Middelstum) merk je dat ze er helemaal klaar voor is.

De kaartverkoop gaat opvallend goed, er zijn voor alle drie de voorstellingen al  behoorlijk veel kaarten verkocht en dat stemt de organisatie erg tevreden. Vanaf heden zijn de kaarten te koop bij drogisterij Marja. Kaarten kosten 10 euro per stuk en dit is inclusief een drankje in de pauze. Uiteraard kunnen de kaarten ook aan de deur gekocht worden maar ook hier geldt de regel: Vol = Vol.

De musical Ruth, van Graf tot Wieg wordt gespeeld op vrijdag- en zaterdagavond 24 en 25 mei  en op zondagmiddag 26 mei.

Middelstum TV maakte vanavond alvast wat opnames, deze zullen na montage op deze site te zien zijn.

Bron: Team Middelstum-info (13 mei 2024) foto's Jannes Klaassen
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud