Het is doodzonde om ze weg te gooien - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Het is doodzonde om ze weg te gooien

Aan media aandacht had de stichting Struik Roven uit de stad Groningen niet te klagen: Op diverse plaatsen liepen er fotografen rond om de Struikrovers op de foto te zetten. En dat viel niet altijd mee want er stond een strakke lage zon die volop in de lenzen van de camera's scheen.
"Het is doodzonde om al die struiken en bomen weg te gooien" vertelt dorpsgenoot Dick Zwart ons. Daarom dit initiatief van de stichting struik roven in samenwerking met Marenland en een aantal organisaties uit het dorp. Struiken en bomen aan de Vlaslaan en omgeving worden tijdelijk verhuisd zo dat slopers vrij hun gang kunnen gaan. Want ook de huizen aan de Vlaslaan zullen ten prooi vallen aan de slopershamer. "Struiken en bomen hebben geen last van bevingen, dus waarom moeten die gesloopt?" zegt iemand die druk bezig is om een iets te grote struik uit te graven"

De projectleider van Marenland vertelt" "Dit is een experiment,  als het aanslaat dan doen we het vaker. Als de woningen over zo'n 1,5 jaar klaar zijn kunnen de struiken en bomen weer terug geplaatst worden". Het was ook een gezellige boel met veel vrijwilligers uit Groningen en Dorpsgenoten. De koster van de Damstee kerk ging ondertussen aan de slag om broodjes en soep te maken voor de harde werkers. Één van de persfotografen van het Dagblad keek lachend toe: "Wat is Middelstum toch een actief en gezellig dorp, bij jullie is altijd wat te doen".

Naast de GBS Klim-op is in samenwerking met de stichting Struikroven en de gemeente Eemsdelta een strook plantklaar gemaakt. In dit vak zijn de vaste planten en kleinere struiken van de bewoners geplant. Tijdens de lessen 'Groen op school', een initiatief van school en een betrokken ouder, worden de planten door de leerlingen onder begeleiding onderhouden.

Bron: Team Middelstum-info (19 november 2022) foto's Jannes Klaassen
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud