Het is nog nooit zo druk geweest - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Het is nog nooit zo druk geweest

Zeer succesvolle jaarvergadering van ijsvereniging De Schaats.

“Het is nog nooit zo druk geweest” zei vicevoorzitter Adriaan van de Weg toen iedereen zo’n beetje plaats had genomen in de bovenzaal van Vita Nova. Er waren maar liefst 77 leden van de vereniging naar de jaarvergadering gekomen. “Bijna 20% van onze leden is naar de jaarvergadering gekomen, dat zie je bij geen enkele vereniging” zei Adriaan opnieuw trots.Voorzitter PJ van der Laan heette alle leden welkom op deze jaarvergadering. Na een plechtige minuut stilte voor de leden die ons zijn ontvallen kon de vergadering echt beginnen. En deze start bij De Schaats met de traditionele en unieke verloting. “En de hoofdprijs is een haas, dat is altijd zo geweest en dat doen we nu ook weer” zie de voorzitter. Omdat er maar liefst 77 nummers mee deden met de verloting duurde dit best lang deze keer. Nadat de prijzen waren uitgedeeld was het tijd voor een kleine ingelaste pauze.

Na het officiële gedeelte (notulen van de vorige vergadering en het jaarverslag) kon er even weer wat gedronken worden. Het financieel verslag werd met applaus goedgekeurd. Toen was het tijd voor een verrassing. De al eerder officieel getoonde ijsbaan schuiver werd opnieuw onthuld. De twee machinisten (Jeroen Medema en Adriaan van de Weg) mochten dit doen.En toen was het tijd voor een kleine verrassing. Pieter Jan van de Laan riep Adriaan opnieuw naar voren om hem in een welverdiend zonnetje te zetten. Hij is dit jaar maar liefst 25 jaar bestuurslid van de schaats. Een prestatie van formaat natuurlijk. Hij werd dan ook toegesproken door de voorzitter. En natuurlijk ging de aandacht weer uit naar het incident van de ijsbaanveger die door het ijs zakte. Adriaan kreeg dan ook een reddingsboei en een zwemband aangeboden. En als dank voor zijn grote inzet werd hij benoemd als Erelid van ijsclub De Schaats. Voor Adriaan een memorabel moment natuurlijk. Je merkte aan alles dat hem dit echt wat deed.

Het werd opnieuw een en zeer geslaagde vergadering waar heel veel werd gelachen. Het lijkt wel één grote cabaretvorstelling. Dit kan alleen maar bij de mannen van de schaats. Nu maar hopen dat er volgend jaar echt een geschaatst kan worden. En anders volgend jaar allemaal weer naar de jaarvergadering  van de gezelligste vereniging uit het dorp.

Onze fotograaf was aanwezig bij deze jaarvergadering en maakte een FOTOVERSLAG

Bron Team Middelstum-info (15 december 2018) Foto’s: Jannes Klaassen
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud