Het is nu net allemaal even anders dan normaal - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Het is nu net allemaal even anders dan normaal

Het is nu net allemaal even anders dan normaal. Geen activiteiten. Geen gezamenlijke koffieochtenden binnen meer. Eigenlijk is het gewoon saai. Maar hoe leuk is het als Henk Aikema belt en zegt " ik kom vanmiddag even muziek moaken". Dan gaan de ogen schitteren en worden de bewoners uit de sleur van binnen zitten naar buiten gehaald. De zomerstoelen stonden al buiten. Dus dat kwam mooi uit. En één voor één kwamen de bewoners er aan geschuifelt en settelen de bewoners zich neer op de stoelen. Uiteraard op gepaste afstand van elkaar. Er werd dan ook volop genoten en mee gezongen. Het was een gezellige middag.

En ook al kunnen we onze programma niet zo aanbieden als dat we graag zouden willen. De 75 jarige Bevrijding van Middelstum en Nederland begint dit weekend. Het zou een groot feest worden. Wat zagen we hierna uit. Vanaf januari zijn we al bezig met de voorbereidingen. Ideeën kwamen. De boel versieren. Er zouden erebogen komen. Mensen benaderd, we wisten wat we wouden. We zouden starten met de Museumbus op maandag 20 april. RTV Noord zou komen. Vervolgens zou er t/m 5 mei een expositie zijn van Thornwall van Dijken en Ties Groenewold. Op 1 mei zou Mark van Dijken langs komen voor een lezing over de oorlog. Vrijmarkt op 5 mei en savonds zouden we afsluiten met een gezellige avond. Hoe sneu is het dan dat alles door de Corona wordt afgeblazen.

Maar we hebben al het werk toch niet voor niets gedaan. Middagen met bewoners van de aanleun, vrijwilligers en bewoners van de Hamsterborg roosjes gemaakt. Eén gezellige boel. Bogen werden gemaakt en met dank aan Henk Koster werden er bogen van hout gemaakt. Bogen die we ook steeds weer kunnen gebruiken. Door een tip van iemand hadden we in maart het groen al verzameld wat  we voor de bogen moesten gebruiken. Met een kleine groep vrijwilligers hebben we donder, vrij en zaterdag alles rond het Hippolytushoes Verzoamelstee versiert.

Want ook al is er nu geen feest. 75 jaar bevrijding van Middelstum en Nederland laten wij niet voorbij gaan. Met heel veel plezier zou ik zeggen. Ga je deze week even wandelen. Loop dan even langs en rond het Hippolytushoes en zie de gezelligheid.

Bron& foto's: Verzoamelstee Hippolytushoes (20 april 2020)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud