Historische markt Ewsum - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Historische markt Ewsum

De tweede Streekproductenmarkt van 2024 op Ewsum in Middelstum vindt dit jaar plaats op Zaterdag 25 mei met als titel: ‘Historische markt’, met o.a. oude ambachten en de historie van Middelstum. Openingstijd: 10.00-16.00 uur. Vergeet niet de monumentale kas op het Borgterrein, de tuinen en Molen ‘de Hoop’ te bezoeken!
De muziek tijdens de markt wordt verzorgd door het duo ‘Mag we’ & ‘Just e few’.Verdere info:
De Streekproductenmarkt wordt al een heel aantal jaren georganiseerd op het Borgterrein van Ewsum in Middelstum, door de Stichting Streekproductenmarkt Ewsum (SSME) in samenwerking met Werkpro Ewsum. Op het prachtige Borgterrein Ewsum, waar het team van Werkpro olv. Kees Groenendijk schitterende tuinen heeft gerealiseerd en waar in het najaar van 20211 een monumentale kas is gebouwd, kan men 6 maal per jaar op de vierde zaterdag van de maand van april t/m september, producten uit de regio kopen tijdens de gezellige Streekproductenmarkt.

De plek waar de markt plaats vindt is cruciaal voor de sfeer. Op het Borgterrein van Ewsum heerst de juiste atmosfeer om te genieten van alles wat er groeit en bloeit, een atmosfeer die zo goed aansluit bij veel van de lekkere en ambachtelijk, biologische en duurzame Groningse producten die op de markt te koop zijn. Om het Groningse plaatje compleet te maken vindt u op loopafstand, aan de overkant van het Boterdiep, Korenmolen de Hoop. Tijdens de zaterdagen waarop de streekproductenmarkt plaats vindt zal tevens de molen de Hoop te bezichtigen zijn. De molenaars en molengidsen leiden u graag rond en vertellen u alles over dit eeuwenoude ambacht. Daarnaast vindt u een kleine selectie aan ambachtelijke bakmixen in de molenwinkel.

De Streekproductenmarkt heeft verschillende doelstellingen:
-Zowel voor (vaak kleine) producenten van streek- en biologische producten, die op deze wijze gedurende een half jaar een vaste plek hebben om hun waar te verkopen en naamsbekendheid te creëren als voor consumenten, die graag (biologische) producten uit de regio afnemen. Op deze wijze speelt de markt een steeds grotere rol in het bewustwordingsproces van het publiek met betrekking tot verduurzaming in het algemeen en de bewustwording hoe belangrijk het is om goede, liefst biologische gekweekte producten te kopen, rechtstreeks geleverd door de producenten ervan.

-Een ander doel van de markt is een podium bieden voor regioactiviteiten op het gebied van kunst en cultuur. Elke markt is er livemuziek en zijn er passende kleine evenementen. De markt wil een plek bieden waar producenten van streekproducten, consumenten elkaar ontmoeten en waar het publiek kan genieten lokale culturele uitingen. De markt omvat ongeveer 25-30 kramen met regionale producten zoals kaas, vlees, groenten, honing, kruiden, brood, jam, chutneys, plantjes en nog veel meer artikelen. De producenten geven u graag uitleg over hun producten en na uw bezoek aan de markt, even naar de overkant van het Boterdiep over het hoogholtje, de prachtige Korenmolen de Hoop, die u in werking kunt bewonderen.
Data van de markten en Korenmolen de Hoop in 2024:
Zaterdag 20 april ‘Voorjaarsmarkt’
muziek: Trio Cuerdas
Zaterdag 25 mei ‘Historische markt’
Naast de streekproducten ook oude ambachten!
Muziek: Mag wel & Just a few
Zaterdag 22 juni ‘Boerenmarkt’
Oldtimer agrarische voertuigen, maaidemonstratie
muziek: Family Tree
Zaterdag 27 juli ‘Vakantiemarkt’
muziek: Ensemble Buitengaats
Zaterdag 24augustus
Vliegerdemonstratie
muziek: Duo Eprahim
Zaterdag 28 september ‘Herfstmarkt’
Mobiele fruitpers voor het persen van door particulieren aangeleverd fruit
muziek: Duo Lanyok
Voor nadere inlichtingen omtrent de Streekproductenmarkt op Ewsum, kunt u zich wenden tot Yke Toepoel, voorzitter van het bestuur van de Streekproductenmarkt Ewsum, tel. 06-53141089 / e-mail: ytoepoel@gmail.com

Bron & foto: Streekproductenmarkt (11 mei 2024)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud