Historische Vereniging heeft het programma voor het najaar 2019 rond - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Historische Vereniging heeft het programma voor het najaar 2019 rond

woensdag 23 oktober
 
lezing
 
Lopen op hout
  
Het Internationaal Klompenmuseum uit Eelde brengt haar kennis en geschiedenis van klompen onder de aandacht door middel van een prachtige presentatie in een avond vullend programma. Voor heel veel mensen is de klomp uiteraard een bekend gebruiksvoorwerp; de presentatie wordt dan ook vaak als een stukje nostalgie ervaren, omdat men zelf op klompen heeft gelopen. Maar klompen hebben ook waarde als kunst- object. Tijdens de interactieve lezing maakt u kennis met klompen uit Nederland, Europa en de hele wereld. De lezing is een powerpointpresentatie van bijna 100 foto’s van uitzonderlijke mooie en kunstige klompen, met een verhaal.
 
 
Vita Nova – Middelstum – 20.00 uur - € 5,00 incl. consumpties
 
 
 
woensdag 20 november
 
lezing
 
Carin van de Wal
 
Koffie vers(ch) gebrand!


 
 
Met dit, ook weer, zeer interactieve verhaal boordevol herkenning en herinneringen brengt Carin van de Wal de geschiedenis van ruim dertig koffiebranderijen die in Groningen en Friesland actief waren. We weten allemaal wel dat Douwe Egberts al in 1753 met de verkoop van koffie en thee begon in de winkel De Witte Os in Joure. Maar dat er in de noordelijke provincies vele tientallen koffiebranderijen actief zijn geweest is veel minder bekend. Carin heeft van 32 branderijen de geschiedenis kunnen terughalen en neemt u graag mee in een bijzonder verhaal over ruim twee eeuwen passie, ambacht en ondernemerschap inclusief een smaakvolle toegift.
 
 
Vita Nova – Middelstum – 20.00 uur - € 5,00 incl. consumpties
 
 
 
zaterdag 14 december
 
inloopmiddag op Ewsum


 
 
Deze middag staat het Transport en Vervoer uit Middelstum en omgeving centraal. Aan de hand van veel fotomateriaal komen de verschillende transportbedrijven en boderijders die vroeger in Middelstum actief waren weer in beeld. Er doen nog steeds vele leuke en spannende anekdotes de ronde en met ondersteuning van het fotomateriaal hoopt de vereniging dat er nog meer verhalen uit het verleden te horen zijn. Op die middag zal ook aandacht worden besteed aan de eerste Groningsche Auto-Omnibus Onderneming, die ook de eerste in Nederland was, met daarin twee Middelstumer bestuursleden, H. Kooi en J. Vinhuizen.
 
 
Ewsum – Oosterburen 1 – Middelstum- van 12.00 tot 16.30 uur

Bron & foto's: Historische Vereniging Middelstum (8 juli 2019)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud