Historische Vereniging profiteert van goed bezochte markt. - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Historische Vereniging profiteert van goed bezochte markt.

Tijdens de streekproductenmarkt van afgelopen zaterdag op Ewsum is de kraam  van de Historische Vereniging bijzonder goed bezocht. De kraam was voor groot gedeelte ingericht met diverse boeken die zeer interessant zijn voor de mensen die houden van de plaatselijke geschiedenis. Vooral het Boerderijenboek Middelstum-Kantens deel 2, werd voor een gereduceerde prijs van € 35,00 goed verkocht.
Er werden tijdens de markt meer dan 20 boeken, van verschillende uitgaven, door de bezoekers meegenomen, ook de gratis boeken hadden gretig aftrek net als de plaatselijke wandelkaarten, daar werden tientallen van meegenomen.

De materialen die Boerma’s Antiekhoeve beschikbaar had gesteld wekten soms verwondering op bij de uitleg van het gebruik. Zo was er een stofblaser, een set steenhouwers gereedschap, gebruikt tijdens de restauratie van de Martini kerk en een rokvlinder, deze vlinder is gemaakt van zwaar metaal en kun aan de rokken klemmen en zo konden tijdens het fietsen de rokken niet opwaaien.

Divers boerenhand gereedschap lag bij de kraam en de bezoekers kregen ook hiervan een duidelijke uitleg van het gebruik. Als extra publiekstrekker had de organisatie van de streekproductenmarkt nog een aantal mensen uitgenodigd die met hun oude trekkers bij Ewsum stonden en ook nog een rondgang maakten door het dorp.

Al met al een zeer geslaagde markt voor alle kraamhouders en hun bezoekers.

Bron & foto's: Historische Vereniging Middelstum (29 september 2020)
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud