Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Jarig Middelstum wint van Westerlee

Het jarig Middelstum heeft zaterdagmiddag op het eigen sportpark met 3-0 gewonnen van Westerlee. De hoofdmacht van Middelstum gaf door de winst zichzelf en het publiek een leuk cadeau op de dag dat het 85 jarig jubileum werd gevierd.

De weersomstandigheden waren zaterdagmiddag niet best voor beide ploegen op het sportpark van Middelstum. Er stond een harde wind dwars over het veld en het regende voortdurend. Middelstum liet van meet af aan zien dat het vandaag de 3 punten in eigen huis wilde houden. Ook met het oog op de komende 2 wedstrijden, tegen de nummers 1 en 2 van de ranglijst, was winst vandaag een absolute must.

De thuisploeg wist de druk er bij de bezoekers uit Oost-Groningen gelijk op te leggen, het resulteerde in de beginfase tot wat kansjes. Na een klein kwartier kwamen de blauwhemden aan de leiding door een strafschop. De doorgebroken Mateo Milkovic werd binnen de 16 tegen de grond gewerkt. Vanaf de penaltystip mocht Kristian Boelema gaan aanleggen. Zijn penalty werd echter gestopt door de Westerlee doelman maar moest opnieuw worden genomen dit omdat de doelman te vroeg van de doellijn was gekomen volgens de scheidsrechter. Boelema liet deze kans niet onbenut en schoot de bal hard tegen de touwen 1-0. Na de openingstreffer grossierde thuisploeg Middelstum vele kansen maar verzuimde men om voor rust de buit al zeker te stellen. Het had bij rust zomaar 4-0 kunnen staan.

Ook na de theepauze was de thuisploeg de bovenliggende ploeg. Het duurde echter tot aan de 62e minuut alvorens de marge verdubbeld werd. Een afgeslagen bal kwam op een meter of 20 van het doel voor de voeten van Mateo Milkovic terecht. Geholpen door de wind schoot Milkovic de bal hard achter de Westerlee doelman tegen de touwen 2-0. Middelstum kon na de 2e treffer vrijuit gaan spelen en wist via nog een doelpunt van Milkovic in de slotminuten van deze ontmoeting de 3-0 op het scorebord te krijgen.

Belangrijke punten die even weer iets meer lucht geven.Komende zaterdag gaat Middelstum op bezoek bij Rood Zwart Baflo. Een week later komt koploper Zuidlaren op bezoek in Middelstum.

Bekijk het FOTOVERSLAG van deze wedstrijd.

Middelstum – Westerlee 3-0 (1-0): 1-0 Boelema (14); 2-0 Milkovic (62); 3-0 Milkovic (90)

Bron: Sportredactie Middelstum-info (10 maart 2019) Foto’s Jaap van der Laan