Jongeren gezocht voor unieke jongerenkrant ism DvhN - Middelstum Info

Menu
Menu
Ga naar de inhoud

Jongeren gezocht voor unieke jongerenkrant ism DvhN

Jongerenkrant i.s.m. Dagblad van het Noorden
Samen met het Dagblad van het Noorden gaan we een speciale Jongerenkrant maken. De krant wordt 16 pagina’s dik en verschijnt als bijlage bij de zaterdagkrant van 25 mei. Ook worden er 10.000 extra exemplaren gedrukt die JOT. kan verspreiden op scholen en op andere daarvoor geschikte plekken.


Jongerenredactie
Voor deze krant zijn we op zoek naar jongeren, naar jou dus, die plaats willen nemen in de redactie. We zoeken 15-20 jongeren. Bij voorkeur tussen de 12-17 jaar en een aantal tot 25 jaar, het liefste uit het aardbevingsgebied. Je wordt gekoppeld aan een journalist. Samen maak je een verhaal voor deze speciale krant. Dit kan zijn middels een interview, een reportage of een artikel dat op basis van onderzoek tot stand komt. Kortom je gaat op pad met de journalist en bedenkt samen wat er in de krant moet komen te staan. Alle redactieleden komen tijdens de redactievergadering op de foto. Deze foto’s worden gepubliceerd in de speciale Jongerenkrant.

Redactievergadering
Op 14 mei om 9:30 uur vindt de redactievergadering plaats, hierbij moet je aanwezig zijn om mee te kunnen doen in de redactie. Deze redactievergadering duurt maximaal twee uur. Het is dus van belang dat jij vrij vraagt van school. Deelname in de redactievergadering kan gezien worden als ‘loopbaanoriëntatie’ of onderdeel van een maatschappelijke stage waarvoor je verlof kunt aanvragen.

Voorbereiden
Als je deelneemt in de redactie zou het fijn zijn als je alvast nadenkt over verhalen en input voor de krant. De inhoud van de krant gaat over de toekomst! Hoe zie jij de toekomst van Groningen? Hoe moet Groningen worden volgens jou, zodat jij er jouw toekomst wilt opbouwen. Wat zijn vervolgens de verhalen die daarbij horen? Wie moeten we daarvoor spreken, waar moeten we op bezoek voor een interview en waar moet onderzoek naar gedaan worden? Wie kan hier goed over vertellen of welke jongere in jouw omgeving heeft hier een perfect beeld bij? Denk hierbij aan grote thema’s zoals: werk, leefbaarheid, politiek, gezondheid en cultuur.

JOT. FestivalNaast deze input is er ruimte voor meer informatie over het JOT. Festival op 7 juni. Met een infographic wordt het programma opgemaakt door de redactie en er komt een plattegrond in van het festivalterrein met een korte uitleg over het programma en uiteraard een link naar de site waar jongeren zich aan kunnen melden voor het JOT. Festival. Aanmelden voor de redactie via wini@jongerentopgroningen.nl voor 2 mei 2019.

Bron: SWD (26 april 2019) foto van Pixabay rechtenvrije foto’s
© Stichting Middelstum-info
Hoofdsponsors van onze website
Terug naar de inhoud